Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Χρόνια σου πολλά, Δημήτρη Λάρδα !!!

Γιορτάζει σήμερα ο αρχισκόρερ του «Σίτι» (Α΄ Εθνική)

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Γενέθλια σήμερα για μία από τις σημαντικότερες μορφές στην ποδοσφαιρική ιστορία του Αιγάλεω Α.Ο. Ο λόγος για το Δημήτρη Λάρδα, παλαίμαχο πλέον αθλητή, που ήρθε στον κόσμο στο Κερατσίνι του Πειραιά, την 23η Ιουλίου του 1944.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του (σε μικρή ηλικία) ανήκε στο δυναμικό του Π.Α.Ο. Από τους «πράσινους», ο Λάρδας παραχωρήθηκε ως «δανεικός» στον Ηρακλή της Θεσσαλονίκης, έως ότου, το καλοκαίρι του 1967, αποκτήθηκε από το Αιγάλεω. Μαζί με τους άξιους συμπαίκτες του εκεί, έγινε ευρύτερα γνωστός πραγματοποιώντας μία σπουδαία σταδιοδρομία σαν επιθετικός παίκτης, έχοντας ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα. Αγωνίσθηκε με την «κυανόλευκη» φανέλα στη θέση του σέντερ-φορ για 6 περιόδους, αναδεικνυόμενος σε πρώτο σκόρερ του «Σίτι» –στην  Α' Εθνική - όλων των εποχών, έχοντας πετύχει συνολικά 49 τέρματα σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας.




Το καλοκαίρι του 1973 η διοίκηση της ομάδας μας (κατόπιν υποδείξεως του προπονητή της
 Μίλτου Παπαποστόλου) προχώρησε σε ριζική ανανέωση, ακούσιο «θύμα» της οποίας υπήρξε και ο Λάρδας που -παρότι ακόμη νεώτατος- έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στο Βύζαντα, ομάδα τότε της Β' Εθνικής. Ωστόσο, σε έναν αγώνα στα Μέγαρα ο Λάρδας, πέφτοντας κάτω ύστερα από μία διεκδίκηση της μπάλας, τραυματίσθηκε ελαφρά λόγω του «ξερού» αγωνιστικού χώρου. Εκείνη ακριβώς την ώρα, πήρε την απόφαση να σταματήσει οριστικά το ποδόσφαιρο και να αφοσιωθεί περισσότερο στην -ούτως ή άλλως απαιτητική- εργασία του, καθώς δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά ως εκτελωνιστής.

Εντούτοις, ασχολήθηκε –παράλληλα- ως προπονητής ποδοσφαίρου, αρχικά (1977) σαν βοηθός του περίφημου Μπέλα Πάλφι στο Αιγάλεω, ενώ τη δεκαετία του ’80 ήταν ο αρμόδιος εκλέκτορας της Μικτής Ομάδας επιλέκτων παικτών της Ε.Π.Σ. Πειραιώς. Ο Δημήτρης Λάρδας είναι ο πρώτος πρόεδρος του «Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, Αθλητών, Παραγόντων Αιγάλεω Α.Ο.», που με δική του πρωτοβουλία, ιδρύθηκε το 1995. Μετά τη συνταξιοδότησή του εγκατέλειψε την Αθήνα μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο, Μαίρη, συνεισφέροντας φυσιολατρική εργασία στην επαρχία (περιοχή υδροβιότοπου Κατακαλίου - Κοκκώσι Κορινθίας) εκεί όπου και διαμένουν μόνιμα κατά τα 21 τελευταία έτη.


Αγαπητέ Δημήτρη σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι πολύχρονος, όπως και πάντα να διακρίνεσαι και να ξεχωρίζεις ως ενεργός πολίτης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...