Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Το πραξικόπημα της... πυτζάμας !

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 1975, μία ομάδα υψηλόβαθμων (ανώτερων και ανώτατων)  αξιωματικών, του Στρατού Ξηράς, νοσταλγών της ανωμαλίας και της εκτροπής, σχεδίαζαν την πραξικοπηματική ανατροπή της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την επιστροφή της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος του Ν.Α.Τ.Ο., την απελευθέρωση των εγκλείστων στις Φυλακές Κορυδαλλού, υπαιτίων της "δικτατορίας των συνταγματαρχών" και των υπευθύνων της εθνικής συμφοράς της Κύπρου.



Η συνωμοσία αποκαλύφθηκε έγκαιρα και οι επίδοξοι πραξικοπηματίες, πιάστηκαν στην κυριολεξία στο... ύπνο (εξ' ου και ο χαρακτηρισμός της κίνησής τους σαν "πραξικόπημα της πυτζάμας") συνελήφθησαν, παραπέμφθηκαν σε δίκη και αποστρατεύθηκαν, αντικαθιστώμενοι από δημοκρατικούς, συναδέλφους τους. Επρόκειτο για τα γνωστά "σταγονίδια" σύμφωνα με μία, μάλλον... καθησυχαστική ρήση του τότε υπουργού εξωτερικών, Ευάγγελου Αβέρωφ. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας "Μακεδονία", που παραθέτω, με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου του 1975.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...