Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Τιμή στο Γιάννη Κανάκη (1927 - 2016), το θρύλο της Α.Ε.Κ.!

Πηγή: εφημερίδα "Έθνος"
Το μεσημέρι της 24ης Φεβρουαρίου του 1960, ακριβώς στα μέσα της αγωνιστικής χρονιάς (πρώτης στα χρονικά του θεσμού της Εθνικής Κατηγορίας) ένας μεγάλος άσος του ελληνικού ποδοσφαίρου τιμήθηκε για την προσφορά του στο δημοφιλέστερο ομαδικό άθλημα της χώρας. Ο φιλικός αγώνας που δόθηκε εκείνη την ημέρα μεταξύ της Εθνικής Ομάδας των ανδρών και της Α.Ε.Κ. (νικήτρια αναδείχθηκε η δεύτερη, με σκορ 2-0) ήταν αφιερωμένος στον εξαίρετο διεθνή Καβαλιώτη επιθετικό της 'Ένωσης" Γιάννη Κανάκη, που φορούσε την κιτρινόμαυρη φανέλα επί 11 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1949, όταν σε ηλικία 22 ετών πήρε μετεγγραφή από την Α.Ε.Κ. Καβάλας, για το σύλλογο του "δικεφάλου".




Με την Α.Ε.Κ. ο Κανάκης πρόλαβε να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης δύο Κυπέλλων Ελλάδας (το 1950 και το 1956)ν αλλά και την εμπειρία της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, ενώ το όνομά του γράφτηκε με "χρυσά" γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας, ως ο παίκτης που σημείωσε το πρώτο γκολ της διοργάνωσης, στον αγώνα Εθνικού Πειραιώς - Α.Ε.Κ. (0-1), την Κυριακή 25 Οκτωβρίου του 1959.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...