Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Αγώνας δρόμου προς το θάνατο!

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου του 1959 ένα μισθωμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό τον Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο και επιβάτες τρεις αδελφές νεαρότατης ηλικίας, τις Μαρία (24 ετών), Αντωνία και Αλεξάνδρα (21 ετών) Αρμάου, όλες τους καλλιτέχνιδες του μουσικού μας θεάτρου με το θίασο Μανέλλη συγκρούσθηκε με αμαξοστοιχία σε αφύλακτη διάβαση του σιδηροδρομικού δικτύου του Νομού Κορινθίας, κοντά στο χωριό Λέχαιο, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.



Οι κοπέλες είχαν λίγες ώρες πριν, ολοκληρώσει το πρόγραμμά τους με τον περιοδεύοντα θίασο και έκαναν "αγώνα δρόμου" προκειμένου να προλάβουν να μεταβούν έγκαιρα στην Αθήνα, όπου θα έπαιρναν μέρος σε μουσικό πρόγραμμα γνωστού νυκτερινού κέντρου, του οποίου η διεύθυνση και οι θαμώνες, μάταια τις περίμεναν.

Τα τρία κορίτσια αποτελούσαν μία δροσερή και ευχάριστη ατραξιόν που πάλευε για τον επιούσιο τη σκληρή για τη χώρα μας δεκαετία του '50 αλλά, δυστυχώς, έφυγαν από τη ζωή νωρίς, θύματα μίας τραγικής συγκυρίας αλλά και της προκλητικής αδιαφορίας των υπευθύνων, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο είχαν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, συμβεί εκατοντάδες παρόμοια δυστυχήματα.


Δημοσιεύματα: Εφημερίδα "Έθνος", φύλλα της 24ης & 25ης Φεβρουαρίου 1959.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...