Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Πέντε ομάδες στην κορυφή της Α΄ Εθνικής (21 Οκτωβρίου 1979)

Ισοπαλία στην Καστοριά (1-1) για τον Ευρωπαίο Άρη Θεσσαλονίκης
(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Μετά και από τα αποτελέσματα για την 4η αγωνιστική  (Κυριακή 21-10-1979) της Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο "ρετιρέ" του βαθμολογικού πίνακα του πρώτου στα χρονικά Ελληνικού Επαγγελματικού Πρωταθλήματος είχαμε ισοβαθμία πέντε (!) συλλόγων. Πιο συγκεκριμένα, ο Π.Α.Ο.Κ., ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Λάρισα μοιράζονταν την 1η θέση με 6 βαθμούς έκαστος, ύστερα από τις νίκες τους (όλοι έπαιξαν εντός έδρας εκείνη την ημέρα) επί του Εθνικού (1-0), της Παναχαϊκής (3-0), της Κορίνθου (1-0), της Δόξας (2-0) και της Ρόδου (1-0), αντίστοιχα. Χωρίς νικητή έληξαν οι συναντήσεις Ο.Φ.Η. - Α.Ε.Κ. (0-0), Καστοριάς - Άρη (1-1) και Καβάλας - Ιωαννίνων (0-0), ενώ ο Κυπελλούχος Πανιώνιος θριάμβευσε στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα με σκορ 2-0.




Ο Πανσερραϊκός σε πλήρη σύνθεση.
Πανσερραϊκός και Περιστέρι οδηγούν την "κούρσα" της Β΄ Εθνικής (7η αγωνιστική).

Στο Νότιο Όμιλο της Β΄ Εθνικής ο Ατρόμητος Αθηνών του Ανδρέα Σταματιάδη εδραιώθηκε στην κορυφή, ύστερα από την εντυπωσιακή του επιτυχία με 2-0 μέσα στου Ζωγράφου επί του ισχυρού Ηλυσιακού. Σπουδαία νίκη όμως πήρε κι ο εντυπωσιακός Αχαρναϊκός στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (2-1), ενώ το Αιγάλεω υποχρεώθηκε για ακόμη μια φορά σε ισοπαλία (1-1) αντιμετωπίζοντας στη Νέα Σμύρνη (τυπικά εντός έδρας) τον αξιόμαχο Εθνικό Αστέρα. Μετά και από αυτή την απώλεια οι εξελίξεις θα είναι δραματικές στον Αθηναϊκό σύλλογο, με τον προπονητή Νταν Γεωργιάδη να χρεώνεται από ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φιλάθλους το περισσότερο μέρος της ευθύνης για την άσχημη πορεία του σωματείου, όπως δυστυχώς συνηθίζεται να γίνεται στην Ελλάδα, σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ισοπαλίες είχαμε και στους αγώνες Πάτρας-Λεβαδειακού (2-2), Λουτρακίου-Χαλκίδας (2-2), Πετραλώνων-Ηροδότου (0-0, γήπεδο Ταύρου), ενώ συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στην Ελευσίνα, εκεί όπου ο Πανελευσινιακός υπέταξε με σκορ 3-2 τον Παναιγιάλειο. Μεγάλη νίκη και για την Καλλιθέα του Μίλτου Παπαποστόλου, που νίκησε στο "Ελ-Πάσο" με 3-0 την αδύναμη Λαμία. Τέλος στα Χανιά, η τοπική ομάδα κέρδισε με σκορ 1-0 την Προοδευτική.

"Σκόνταψε" και πάλι το "Σίτι"
Ο Πανσερραϊκός του Χρήστου Αρχοντίδη διατηρήθηκε στην κορυφή του Βορείου Ομίλου μετά το εμφαντικό 5-0 που πέτυχε μέσα στην έδρα του επί της Ξάνθης. Ισοπαλίες σημειώθηκαν στις αναμετρήσεις του Πανδραμαϊκού με τον Άλμωπα Αριδαίας (0-0), του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αγροτικό Αστέρα (0-0), του Κιλκισιακού με την Κοζάνη (1-1) και του Εδεσσαϊκού με τον Εορδαϊκό (2-2). Πολύτιμες νίκες πήραν η Νάουσα (μέσα στην Καρδίτσα επί της τοπικής Αναγέννησης με 2-1), η Νίκη Βόλου επί της Επανωμής στη Θεσσαλονίκη (1-0) και, μπροστά στον κόσμο τους, ο Μακεδονικός Σιάτιστας (2-1 τον Πανθρακικό), ο Μακεδονικός Θεσσαλονίκης (2-1 την Αναγέννηση Γιαννιτσών) και η Βέροια (1-0 τα Τρίκαλα).

Πιερικός (1979-80)
Στους τέσσερις ομίλους του Εθνικού Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, τις επιτυχίες τους κατάφεραν να διπλασιάσουν συνολικά 13 ομάδες: Στον Α΄ Όμιλο ο Εργοτέλης Ηρακλείου, ο Ιωνικός Νικαίας και η Δραπετσώνα, στο Β΄ Όμιλο η Ζάκυνθος, η Αχαϊκή και η Κέρκυρα, στο Γ΄ Όμιλο ο Πιερικός και η Ελασσόνα και στον Δ΄ Όμιλο ο Απόλλων Θεσσαλονίκης, ο Καμπανιακός Χαλάστρας, ο Εθνικός Αξιούπολης και ο Οδυσσέας Κορδελιού.

(Συνεχίζεται)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...