Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Χρόνια πολλά Μπάμπη!!!

Ο Μπάμπης (1973) με τη φανέλα
του ΟΣΦΠ
(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Γενέθλια για το βετεράνο διεθνή ποδοσφαιριστή Χαράλαμπο (Μπάμπη) Σταυρόπουλο σήμερα 24 Ιουνίου, καθώς ο σπουδαίος Αιγαλιώτης επιθετικός γίνεται 71 ετών (γεννημένος το 1947). Ο Σταυρόπουλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που έβγαλαν οι αλάνες της πόλης του Αιγάλεω, ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία τον αθλητισμό, στο σύλλογο της ιστορικής "Ολυμπιάδας" (που ιδρύθηκε το 1928, μετέπειτα "Ορφέας Αιγάλεω").
Το καλοκαίρι του 1967 ο 20χρονος, ντελικάτος κυνηγός υπογράφει στον Αιγάλεω Α.Ο. και σύντομα αποδεικνύεται αστέρας πρώτου μεγέθους! Για τα επόμενα 6 χρόνια θα φορά τα κυανόλευκα χρώματα και θα εντυπωσιάζει τους πάντες στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας. Με δικό του γκολ, η ομάδα του "Σίτι" θα κερδίσει, για μία και μοναδική φορά έως τώρα σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος, τον Ο.Σ.Φ.Π. (1-0, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου του 1970, αγωνιστική)



Αιγάλεω 1968: Ο Μπάμπης είναι με τη μπάλα.

Εκείνη τη σεζόν το Αιγάλεω φτάνει μάλιστα στο απόγειό του, τερματίζοντας στην 4η θέση της Α΄ Εθνικής, μαζί με τον Ηρακλή. Ένα χρόνο πριν, ο Σταυρόπουλος και οι μεγάλοι επίσης συμπαίκτες του, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Αλέξι Πέτροβιτς, θα παίξουν σε όμιλο του Βαλκανικού Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Το καλοκαίρι του 1973, η μεταγραφή του Μπάμπη ολοκληρώνεται σε μεγάλη ομάδα του Π.Ο.Κ., το οποίο τον ζητούσε συνεχώς. Αντί όμως για τον Π.Α.Ο., όπως περίμεναν οι περισσότεροι, ο νεαρός παίκτης "απάγεται" από παράγοντες του Ολυμπιακού και τελικά υπογράφει στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, όπως και ο Λευτέρης Πουπάκης.

Παίκτης του Ολυμπιακού: άψογο στυλ!
Προηγουμένως, ενώ ήταν ακόμη παίκτης του Αιγάλεω, έχει ήδη χρισθεί διεθνής και έχει συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (1968) και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων ("Σ.Ι.Σ.Μ.") του 1969. Στο "θρύλο" ο Σταυρόπουλος βρίσκεται ενώπιον 15 διεθνών αλλά καταφέρνει να κερδίσει θέση βασικού και να συμμετάσχει σε πολλές επιτυχίες της νέας του ομάδας (δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο). Μένει στον Πειραιά συνολικά 5 έτη και το φθινόπωρο του 1978 αποφασίζει να επιστρέψει στο Αιγάλεω για να το βοηθήσει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Ένα χρόνο μετά (1979-80) τερματίζει την τεράστια επαγγελματική καριέρα του, στη Β΄ Εθνική.

Σε στιγμές διασκέδασης με φίλους!
Το 1981 ήταν βοηθός προπονητή (του Ανδρέα Σταματιάδη) στην ομάδα του "Σίτι" έχασε την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από "μπαράζ" με τη Ρόδο στο γήπεδο του Ο.Φ.Η. στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εν συνεχεία πάει στον Α.Π.Ο. Χίου και αγωνίζεται με αυτόν στο Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα (1981-82) και ακολούθως αναλαμβάνει την τεχνική του ηγεσία. Πέρασε δυο φορές από τον "πάγκο" του αγαπημένου του Αιγάλεω, την πρώτη στα τέλη της περιόδου 1984-85 (στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα, έχοντας βοηθό του το Σούλη Παππά) και τη δεύτερη στο πρώτο μισό της σεζόν 1995-96, της "παρθενικής" του συλλόγου στη Δ΄ Εθνική, όταν και πετυχαίνει ένα εκπληκτικό σερί 11 νικών. Παρά το ότι πλέον είναι 71 ετών, παραμένει αειθαλής και εξακολουθεί να παίρνει μέρος σε αγώνες που δίνει τόσο ο σύλλογος βετεράνων του Αιγάλεω, όσο και ο αντίστοιχος του Ολυμπιακού.

Ο Μπάμπης το 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...