Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Αιγάλεω - Ατρόμητος Περιστερίου: 2 - 0

Κοσμοσυρροή για το ντέρμπι!

Στις 25 Ιουνίου (ημέρα Τετάρτη) του μακρινού 1958, το Αιγάλεω και ο γειτονικός Ατρόμητος Περιστερίου συναντήθηκαν στο ουδέτερο γήπεδο της Α.Ε.Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια και κάτω από συνθήκες αφόρητου καύσωνα, για τον τρίτο (και τελευταίο της σειράς) αγώνα "διαβάθμισης", προκειμένου μια από τις δύο ομάδες να εξασφαλίσει θέση στην Α΄ κατηγορία Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) της ερχόμενης σεζόν. Το Αιγάλεω προερχόταν από μια άσχημη χρονιά κατά την οποία ήταν ουραγός στην τελική κατάταξη της Α΄ κατηγορίας, ενώ το Περιστέρι είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στην Α2 κατηγορία και σύμφωνα με τα τότε ισχύοντα, αναζητούσε 2 νίκες ή μία νίκη και μία ισοπαλία στα παιχνίδια του εναντίον του "Σίτι", προκειμένου να προαχθεί.
Τα δυο προηγούμενα παιχνίδια μεταξύ των δύο αντιπάλων έληξαν με νίκη του Αιγάλεω πάλι στη Ν. Φιλαδέλφεια στις 11 Ιουνίου (1-0) και με νίκη του Ατρόμητου στη Ριζούπολη (1-0) στις 18 Ιουνίου.

Το καθοριστικό ματς παρακολούθησαν 9.000 θεατές και ήταν σκληρότατο εντός του αγωνιστικού χώρου, καθώς υπήρξαν τέσσερις αποβολές (!) δύο από κάθε ομάδα. Τελικά το Αιγάλεω υπερίσχυσε με σκορ 2-0, χάρις σε τέρματα των Αντώνη Λιβανού (φωτό - 2007) και Ξένου παραμένοντας, έτσι, στην κορυφαία Αθηναϊκή κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μία γυναίκα που πέτυχε τόσα πολλά!

  Η Nichelle Nickols (ως Nyota Uhura) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Κατά τη διάρκεια του τρίτου κύκλου της σειράς επιστημονικής φα...