Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Διακοπή σε Α΄ και Β΄ Εθνική, λόγω της Εθνικής Εορτής (28-10-1979)


(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)


Το Σ/Κ 27-28 Οκτωβρίου του 1979 δεν διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις των δύο Εθνικών μας πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, λόγω του εορτασμού της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» κατά των Ιταλών εισβολέων (1940). Έγιναν ωστόσο διάφορα φιλικά ματς, με πιο σημαντικό αυτό μεταξύ Ηρακλή και Πανσερραϊκού (Σάββατο, στο γήπεδο «Χαριλάου») που βρήκε νικητή το «γηραιό» με σκορ 4-0 (βλέπε φωτό από δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» στο φύλλο της 28-10--1979).


Το ... δικαστικό ρεπορτάζ (!)

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 1979 το Α.Σ.Ε.Α.Δ. απέρριψε την ένσταση του Βύζαντα κατά της αποφάσεως της Ε.Π.Ο. περί υποβιβασμού της ομάδας των Μεγάρων στο τοπικό πρωτάθλημα Πειραιώς. Με την ίδια απόφαση το «Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών» διέτασσε την ένταξη του Α.Π.Ο. Ρουφ στο πρωτάθλημα του Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής, από την αμέσως επόμενη αγωνιστική ημέρα (Κυριακή, 4 Νοεμβρίου). Ωστόσο η διοίκηση του Βύζαντα ανακοίνωσε ότι θα προσέφευγε άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να πετύχει την ανατροπή της απόφασης του Α.Σ.Ε.Α.Δ. Πράγματι, στις 2 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε απόφαση του ΣτΕ που έκανε δεκτό αίτημα του Βύζαντα για αναστολή της απόφασης των Ε.Π.Ο./Δ.Α.Ε. περί υποβιβασμού του, έως ότου εκδοθεί η οριστική ετυμηγορία από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας. Συνεπώς ο Βύζας επέστρεφε στο πρωτάθλημα του Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής και ο Α.Π.Ο. Ρουφ παρέμενε στο Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Κατόπιν αυτού, το Α.Σ.Ε.Α.Δ. ανέβαλε, για τις 12 Νοεμβρίου τη συζήτησή του επί της προσφυγής του Παναρκαδικού κατά της ένταξης του Ρουφ στη Β΄ Εθνική.

Σχόλιο του Βαγγέλη Φουντουκίδη
στην "Αθλητική Ηχώ" (28-10-1979)

Συνεχίσθηκε το Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, εξάλλου, παίχθηκε η 3η αγωνιστική του Εθνικού Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, με κυριότερα αποτελέσματα τα εξής: Ήφαιστος (Καμινίων) Πειραιώς – Εργοτέλης Ηρακλείου (Κρήτης) 1-2, Α.Ο. Νεαπόλεως (Πειραιώς) - Ιωνικός Νικαίας 0-0, Α.Ο. Αγίου Ιερόθεου (Περιστερίου) – Α.Σ. Δραπετσώνα Πειραιά 3-2, Π.Α.Ο. Αγίου Δημητρίου (Μπραχαμίου) – Π.Ο. Ατσαλένιου (Ηρακλείου Κρήτης) 2-4, Διαγόρας Ρόδου – Ατρόμητος Πειραιώς (Καμινίων) 2-0, Α.Σ. Αθηναϊκός Νέας Ελβετίας – Αιολικός Μυτιλήνης 1-1 (Α΄ Όμιλος), Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας – Αχαϊκή Κάτω Αχαΐας 0-0, Κέρκυρα – Α.Π.Σ. Ζακύνθου 2-0, Ελλάς Βέλου (Κορινθίας) – Π.Σ. Καλαμάτα 0-0 (Β΄ Όμιλος), Α.Ο. Καρδίτσας – Πιερικός 2-2 (από 2-0), Φωκικός Άμφισσας - Αστραπή Μεσοποταμίας (Καστοριάς) 1-0, Γ.Σ. Αλμυρού (Βόλου) – Απόλλων Κρύας Βρύσης (Πέλλας) 0-0 (Γ΄ Όμιλος), Οδυσσέας Νέου Κορδελιού – Ακρίτες Συκεών (Θεσσαλονίκης) 3-3, Ασπίδα Ξάνθης – Εθνικός Αλέξανδρούπολης 0-1, Καμπανιακός Χαλάστρας – Ολυμπιακός Λευκώνα (Σερρών) 2-1 και Α.Ε. Κομοτηνής – Απόλλων Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκης) 0-1.

Αθηναϊκός (1980): Από το επίσημο ιστολόγιο
της ομάδας.

(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...