Για κάθε είδους άθλο!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, το "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ" προβάλει κάθε σημαντικό επίτευγμα, αντλώντας τα θέματά του από την παγκόσμια ιστορία, τα σπορ, τις τέχνες και γενικότερα από κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η δική σας συμμετοχή (με σχόλια στις αναρτήσεις) θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνείτε μαζί μου στέλνοντας ένα μήνυμά σας στη διεύθυνση aNwDyNos@gmail.com Σας ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα ανταπόκρισή σας. Φιλικά, Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Λαμπρός καθαγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Αιγάλεω.

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρουσία πλήθους κόσμου και των δημοτικών και αστυνομικών αρχών της πόλης, τελέσθηκε και φέτος από τους ιερωμένος του Ιερού Ναού της «Ύψωσης Τιμίου Σταυρού», ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο Αιγάλεω.


Η πομπή των Θεοφανίων εξήλθε του Ιερού Ναού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρωινής λειτουργίας με κατεύθυνση προς βορρά, όπου βρίσκεται το αθλητικό κέντρο. Προσπερνώντας το κλειστό γυμναστήριο, η ομάδα των ιερέων -ακολουθούμενη πάντα από τους επίσημους και το υπόλοιπο εκκλησίασμα- συνέχισε δια ελιγμού την κίνησή της για να καταλήξει στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα που είχε στηθεί για την περίσταση στην ανατολική πλευρά του κολυμβητικού συγκροτήματος.

Ιδιαίτερα χαρμόσυνη νότα -στην όλη εκδήλωση για τον εορτασμό της γιορτής των Θεοφανίων- προσέδωσε η προπορευόμενη δημοτική φιλαρμονική ορχήστρα, που με επικεφαλής το διευθυντή της Αθανάσιο Σκαρλάτο εκτέλεσε σειρά εμβατηρίων προς τέρψη αλλά και κατάνυξη των παρευρισκόμενων.

Τον Ιερό Σταυρό ανέσυρε πρώτη από το νερό η νεαρή κολυμβήτρια του Γ.Σ. Αιγάλεω Άρτεμις Κουντουκάκη, υπό το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε τόσο την εξέδρα, όσο και τους περιβάλλοντες γύρω από την Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα χώρους, δημιουργώντας το αδιαχώρητο. Στην επιτυχή ολοκλήρωση της τελετής συνεισέφερε και ο υπέροχος, μάλλον καλοκαιρινός παρά χειμωνιάτικος ήλιος, που με τις θερμές του ακτίνες συμμετείχε κι αυτός στην Ιερή Τελετουργία.Ακολούθως, ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας τίμησε τους μικρούς αθλητές όλων των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης, προσφέροντάς τους από ένα αναμνηστικό δώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κούβα, Οκτώβριος 1962: Ο Πυρηνικός όλεθρος προ των πυλών!

Εφημ. "Ελευθερία" (πρωτοσέλιδο της 23ης Οκτωβρίου 1962) Η κρίση των πυραύλων και ο άθλος της αποτροπής ενός παγκόσμιου ολοκαυτώματ...