Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Λαμπρός καθαγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Αιγάλεω.

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρουσία πλήθους κόσμου και των δημοτικών και αστυνομικών αρχών της πόλης, τελέσθηκε και φέτος από τους ιερωμένος του Ιερού Ναού της «Ύψωσης Τιμίου Σταυρού», ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο Αιγάλεω.






Η πομπή των Θεοφανίων εξήλθε του Ιερού Ναού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρωινής λειτουργίας με κατεύθυνση προς βορρά, όπου βρίσκεται το αθλητικό κέντρο. Προσπερνώντας το κλειστό γυμναστήριο, η ομάδα των ιερέων -ακολουθούμενη πάντα από τους επίσημους και το υπόλοιπο εκκλησίασμα- συνέχισε δια ελιγμού την κίνησή της για να καταλήξει στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα που είχε στηθεί για την περίσταση στην ανατολική πλευρά του κολυμβητικού συγκροτήματος.

Ιδιαίτερα χαρμόσυνη νότα -στην όλη εκδήλωση για τον εορτασμό της γιορτής των Θεοφανίων- προσέδωσε η προπορευόμενη δημοτική φιλαρμονική ορχήστρα, που με επικεφαλής το διευθυντή της Αθανάσιο Σκαρλάτο εκτέλεσε σειρά εμβατηρίων προς τέρψη αλλά και κατάνυξη των παρευρισκόμενων.

Τον Ιερό Σταυρό ανέσυρε πρώτη από το νερό η νεαρή κολυμβήτρια του Γ.Σ. Αιγάλεω Άρτεμις Κουντουκάκη, υπό το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε τόσο την εξέδρα, όσο και τους περιβάλλοντες γύρω από την Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα χώρους, δημιουργώντας το αδιαχώρητο. Στην επιτυχή ολοκλήρωση της τελετής συνεισέφερε και ο υπέροχος, μάλλον καλοκαιρινός παρά χειμωνιάτικος ήλιος, που με τις θερμές του ακτίνες συμμετείχε κι αυτός στην Ιερή Τελετουργία.



Ακολούθως, ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας τίμησε τους μικρούς αθλητές όλων των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης, προσφέροντάς τους από ένα αναμνηστικό δώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...