Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ρόυ Ρέης: ο θρύλος!

Ο Ρόυ χαιρετά τα πλήθη, συμπληρώνοντας 20 χρόνια έκδοσης
(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Αν ο Γάλλος κοσμοπολίτης  εξτρέμ Ερίκ Καστέλ αποτελεί για τους λάτρεις των ποδοσφαιρικών εικονογραφημένων ιστοριών τον αδιαμφισβήτητο "πρίγκιπα" του ευρωπαϊκού φουτμπόλ, τότε αναντίρρητα, στο θρόνο του "βασιλέα" του αθλήματος έχει αναρριχηθεί  προ πολλού, ο Ρόυ Ρέης, ο ξανθομάλλης ηγέτης των 'Ρόβερς' του Μέλτσεστερ, με το "φαρμακερό" αριστερό σουτ! Αμφότεροι βεβαίως οι χαρακτήρες λατρεύτηκαν στην κυριολεξία από εκατοντάδες χιλιάδων (ίσως κι εκατομμύρια) νεαρών -και όχι μόνο- αναγνωστών ανά την υφήλιο, καθώς οι περιπέτειές τους έτυχαν ευρύτατης αποδοχής παγκοσμίως, με την εκδοτική τους κυκλοφορία να εκτοξεύεται σε αλλόκοτα -σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες- ύψη, για τουλάχιστον δυο δεκαετίες ('70ς, '80ς).



"Ο ΡΟΫ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ"
(στο δικό μας "Αγόρι")
Η ιστορία του εφήβου Ρόυ Ρέης ξεκινά στο πρώτο τεύχος του βρετανικού περιοδικού "Tiger", με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου του 1954. Στο εξώφυλλο του εντύπου προβάλλονται οι πρώτες εικόνες ενός κόμικ που έμελλε να κατακτήσει μια τεράστια δημοφιλία σε βάθος χρόνου, έτσι ώστε να μεταφερθεί σε δική του έκδοση, 22 χρόνια μετά ("Roy of the Rovers", 25 Σεπτεμβρίου 1976).

Εξώφυλλο του περιοδικού "Tiger" (14-12-1974)
Η εβδομαδιαία έκδοση συνεχίσθηκε έως και τις 20 Μαρτίου του 1993, οπότε το περιοδικό έκλεισε, αλλά η φήμη του Ρόυ δεν έχασε την αξία της! Ακολούθως παρήχθησαν μηνιαίες σειρές με τον ίδιο τίτλο, ώσπου στα 2001 οι απανταχού θαυμαστές του Ρόυ έχασαν αναπάντεχα τον ήρωά τους, με την αναστολή της κυκλοφορίας του περιοδικού 'Match of the Day' που επί μια τετραετία, φιλοξενούσε τη συνέχεια της ιστορικής πορείας του (προέδρου πλέον) των Melchester Rovers.

Ο συνεχιστής του μύθου, 'Rocky' Race
(Annual 2001 - 02)
Εσχάτως, ο κολοσσιαίος εκδοτικός οργανισμός "Rebellion" ("2000AD" e.t.c.) ανακοίνωσε πως απέκτησε από τους αρχικούς κτήτορες (Egmont, Fleetway) τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των περιπετειών του Ρόυ και της παρέας του, μένει όμως να δούμε πότε το εγχείρημα της επιστροφής στο χαρτί (ή άραγε και στην οθόνη των υπολογιστών ;) του βετεράνου πια, αλλά πάντοτε εμβληματικού άσου της "στρογγυλής θεάς" πραγματοποιηθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...