Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Απ’ το Τζίνο στον Κύριλλο !

Οι ξένοι ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω Α.Ο.

Στην υπέρ-70χρονη ιστορία του, το Αιγάλεω χρησιμοποίησε πάνω από μισή 100ντάδα ξένων ποδοσφαιριστών, αρκετοί απ’ τους οποίους αποδείχθηκαν πραγματικά χρήσιμοι, με αποτέλεσμα τα ονόματά τους να μνημονεύονται ακόμη από το φίλαθλο κόσμος της ομάδας. Στην κορυφή της προτίμησης βρίσκονται, δικαίως, δυο «γείτονες». Ο πανύψηλος για την εποχή του (1,93 μ.) πρώην διεθνής Σέρβος τερματοφύλακας του Εθνικού Αστέρα Βελιγραδίου ΑλεκσάντερΝτίκα») Στογιάνοβιτς κι ο βραχύσωμος Βόσνιος επιθετικός, τέως άσσος της Ζελεζνιτσάρ, Νίκολα Νίκιτς ή «καμπούρης», όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι Αιγαλιώτες. 


Πρώτος αλλοδαπός που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου, για μόλις έναν αγώνα, ήταν ο Ιταλός επιθετικός γεννημένος στη Γένοβα το 1930) Τζίνο Μποντιόλι, την περίοδο 1963-64 στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Τελευταίος είναι ο Βούλγαρος ακραίος αμυντικός Κύριλ Μπρεστοβίτσκι, ο οποίος μαζί με τους συμπαίκτες του επανέφεραν φέτος το Αιγάλεω στην (ερασιτεχνική) Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Παραθέτουμε τα ονόματα όλων των ξένων παικτών του «Σίτι», ανά χώρα προέλευσης.

Αλβανία: Μπαρμπολούτσι, Κόλλια, Γκότσι, Κολέζι.
Αργεντινή: Ρόχας, Φορτσέτι.
Αυστρία: Φρίζενμπίχλερ.
Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Νίκιτς.
Βουλγαρία: Ρούσεφ, Γκεντς, Μπρεστοβίτσκι.
Βραζιλία: Ντε Σόουσα, Καρντόσο, Σίλβα.
Γαλλία: Αντονετί.
Γερμανία: Χόφμαν.
Γκάνα: Εντουσέι, Αμπονσά, Κουμορτζί.
Ιράν: Ραμπιεφάρντ, Φατεμινεβισί.
Ιταλία: Ντελ Σινιόρε.
Καμερούν: Ουάνγκα.
Κροατία: Γιούρισιτς, Τσέζαρεκ, Μάριτς, Γιάντσετιτς.
Λιβερία: Μακόρ.
Μάλι: Σιντιμπέ.
Νιγηρία: Γουόρι, Όμο.
Ουρουγουάη: Αλόνσο.
Π.Γ.Δ.Μ.: Ποπόφ, Στόικοφ.
Πολωνία: Κίεσεκ, Σίμανεκ, Μόβλικ.
Σενεγάλη: Κονάτε, Ντίοπ.
Σερβία: Στογιάνοβιτς, Μπλαγκόγεβιτς, Μπαϊκούσα, Μπίκιτς, Στεφάνοφ, Σίμιτς, Κλιάεβιτς, Νεντέλκοβιτς.
Σουηδία: Σβένσον.

* Υπήρξαν και τρεις περιπτώσεις παικτών που ενώ έφτασαν πολύ κοντά να αποκτηθούν, τελικά δεν αγωνίσθηκαν στην ομάδα. Ήταν ο Βραζιλιάνος Ντε Σούζα (1978), ο Νιγηριανός Γκόλντεν Τσίκερε (1992) κι ο Κογκολέζος (με Βελγικό διαβατήριο) Μουσκάλ Μβουεζόλο Μουσούμπου (2004). 

* Επίσης, ο Σενεγαλέζος Μαχαμαντού Κονάτε έπαιξε μόνο σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας (2000).

* Τέλος, την περίοδο 2009-10 (στη Β΄ Εθνική), χρησιμοποιήθηκαν άλλοι δέκα (10) αλλοδαποί παίκτες, τους οποίους όμως δε μνημονεύουμε καν, καθότι η ομάδα που πήρε μέρος σε εκείνη τη διοργάνωση ήταν ο «εγκλωβισμένος» (λόγω της διαβόητης «συγχώνευσης», που ακολούθως ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας) Ηλυσιακός και όχι το Αιγάλεω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...