Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η επιστροφή του Αιγάλεω ‘Σίτι’ !

Το Αιγάλεω, η ομάδα που στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, με τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής/Σούπερ Λίγκας, αλλά και στην Ευρώπη (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 2004) είχε κάνει όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να ασχολείται μαζί της, επιστρέφει από φέτος στην (ερασιτεχνική) διοργάνωση της Γ΄ κατηγορίας. Εκεί από όπου, τρία χρόνια πριν (2014) είχε εξοστρακιστεί με επεισοδιακό τρόπο, λόγω ποινής αφαίρεσης τριών βαθμών, ύστερα από τον μοιραίο –όπως αποδείχτηκε- εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ (1-2). Όπως οι περισσότεροι ασφαλώς θα θυμούνται, η τιμωρία επιβλήθηκε από τις αρμόδιες αρχές εξαιτίας των εκτεταμένων εκτρόπων που έλαβαν χώρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για τα οποία θεωρήθηκαν συνυπεύθυνες οι διοικήσεις και των δυο αντιπάλων. 


Ο υποβιβασμός του Αιγάλεω στο τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας (ΕΠΣΑ) έπειτα από 53 ολόκληρα χρόνια, καθώς από το 1961 και μετά η ομάδα συμμετείχε ανελλιπώς στις Εθνικές Κατηγορίες (23 παρουσίες στην Α΄ Εθνική, 13 στη Β΄ Εθνική συν μία ακόμη τη σεζόν 2009-10 όταν πήρε τη θέση του Ηλυσιακού, μέσω συγχώνευσης, 12 στη Γ΄ Εθνική και 4 στο Περιφερειακό) ήταν, για τη μεγαλύτερη αθλητική οικογένεια της πόλης του Αιγάλεω, μια οδυνηρή εμπειρία. Με τον πρόεδρο Γιώργο Γιανναράκη να αποχωρεί άτακτα, το δικηγόρο Αλέξη Κούγια να εμπλέκεται για ένα πολύ περιορισμένο χρονικά διάστημα στα διοικητικά του συλλόγου και τους πολυπληθείς φιλάθλους να αγωνιούν για την τύχη της ομάδας, βρέθηκε τελικά η λύση, χάρις στην οικογένεια Παλτόγλου, που ανέλαβε επίσημα τα «ηνία», κατόπιν άδειας απ’ τον Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο., το Μάρτιο του 2015. 

Μετά από δύο απογοητευτικές χρονιές στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας, όπου η άνοδος χανόταν στα παιχνίδια «μπαράζ» της Ε.Π.Ο. (Ειδικό Πρωτάθλημα) η τρίτη παρουσία στέφθηκε από πλήρη επιτυχία. Το Αιγάλεω γύρισε λοιπόν στη Γ΄ Εθνική, με τον κόσμο του συσπειρωμένο (στον αγώνα με το Χαραυγιακό -για τον τίτλο της κατηγορίας- στη Ριζούπολη έσπευσαν να συμπαρασταθούν 3.500 Αιγαλιώτες, ένας αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος), με τη διοίκηση «μαθημένη» και πιο ώριμη, με έναν ανερχόμενο προπονητή (Ηλίας Καλοπήτας) στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας και πλούσιο έμψυχο δυναμικό, όπου δεσπόζουν οι μορφές των Κώστα Παπουτσή, Γιάννη Σκοπελίτη και Δημήτρη Βέρμπη. 



Όλα φαίνονται έτοιμα για ένα ακόμη βήμα, αυτή τη φορά προς το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό μας πρωτάθλημα (Football League). Ο χρόνος θα δείξει αν υπάρχουν οι βάσεις για αυτό. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως η προσπάθεια θα γίνει, ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει. Διότι, όπως και να το κάνουμε, το Αιγάλεω είναι πάντοτε, «καταδικασμένο» να πρωταγωνιστεί, όπου κι αν αγωνίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...