Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Γιάννης Παπαθεοδώρου

Ο Γ. Παπαθεοδώρου (αριστερά) με αντίπαλο το Χρ. Αρδίζογλου
σε αγώνα Αιγάλεω - ΑΕΚ (0-0) στην "πρεμιέρα"
της σεζόν 1984/85
Ο Γιάννης Παπαθεοδώρου (γεννημένος στην Αρτάκη, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1963) είναι Χαλκιδαίος εν-ενεργεία προπονητής ποδοσφαίρου και πρώην διεθνής (12 φορές) με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων αλλά και την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα (1 συμμετοχή), ο οποίος αγωνιζόταν σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά και στη μεσαία γραμμή, ενώ -σύμφωνα με συνέντευξή του- έχει χρησιμοποιηθεί και ως ακραίος κυνηγός.



Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Α.Ο. Αρτάκης (στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα) και συνέχισε στον Α.Ο. Χαλκίδας, στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το Δεκέμβριο του 1983 μεταγράφηκε στο Αιγάλεω, κατόπιν υποδείξεως του τότε προπονητή της Αθηναϊκής ομάδας Γιάννη Ματζουράκη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί την προηγούμενη σεζόν (1982-83) στο Νότιο Όμιλο της Β΄ Εθνικής. 
Το καλοκαίρι του 1987 και ύστερα από τον υποβιβασμό του Αιγάλεω στη Γ΄ Εθνική υπέγραψε με μεγάλες προσδοκίες στον Ολυμπιακό Πειραιώς, που εκείνη την εποχή, με νέο πρόεδρο τον αμφιλεγόμενο Γιώργο Κοσκωτά, είχε συλλέξει ότι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική ποδοσφαιρική αγορά. Ταξίδεψε μάλιστα με τους «ερυθρόλευκους» και τον τεχνικό τους, Αλκέτα Παναγούλια, για προετοιμασία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά δυστυχώς στάθηκε άτυχος, αφού ένας τραυματισμός «φρέναρε» την εξέλιξή του. Την επόμενη χρονιά αγωνίσθηκε στον Εθνικό Πειραιώς, για να καταλήξει το Δεκέμβριο του 1989 στην Καλαμάτα και τη Γ’ Εθνική. 
Το Δεκέμβριο του 1990 επέστρεψε στο Αιγάλεω, με το οποίο συμμετείχε στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, τη σεζόν 1991-92. Έμεινε ελεύθερος το φθινόπωρο του 1992 (καθώς η ομάδα υποβιβάστηκε και πάλι στη Γ΄ Εθνική) και γύρισε στην Εύβοια. Στο Αιγάλεω είχε συνολικά 161 παρουσίες σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος (Α’, Β’ και Γ΄Εθνικής), ενώ σκόραρε 9 τέρματα. Επίσης έπαιξε σε 17 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, σκοράροντας 2 φορές. (Σύνολο σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο με το «Σίτι»: 178 συμμετοχές – 11 γκολ).
Ασχολείται με την προπονητική. Έχει διατελέσει βοηθός προπονητή στον Α.Ο. Χαλκίδας δίπλα στο Νίκο Παντελή και πρώτος προπονητής στον Α.Ο. Λήλαντα Μίστρου, στον Α.Ο. Πισσώνα  (Α΄ τοπικού Εύβοιας), στον Α.Ο. Στρωπόνων (Β΄ τοπικού Εύβοιας), στον Α.Ο. Σχηματαρίου (Α΄ τοπικού Βοιωτίας), στον Α.Ο. Δάφνης Ερυθρών (Α΄ τοπικού Βοιωτίας), όπου πανηγύρισε και την άνοδο στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και παρέμεινε προπονητής της μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο. Κατόπιν ανέλαβε τον Α.Ο. Ν. Αρτάκης για δυο χρονιές στο Α' τοπικό Ευβοίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...