Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Γκολ και θέαμα: Παλαίμαχοι Εθνικού – Αιγάλεω 6 – 3

Φάση από τον αγώνα
«Χορταστικό» σκορ το βράδυ της Δευτέρας στο «ΔΑΚ Αιγάλεω» από τους παλαίμαχους Αιγάλεω και Εθνικού Πειραιώς, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο μετά το «στείρο» 0-0 του πρώτους μέρους (παίχθηκαν δυο 35λεπτα), όπου οι φιλοξενούμενοι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 6-3.

Συνοδινός, Βαμβακούσης, Νταγκίνης, Τοπάλης, Κιούρκος,
Αλεξόπουλος, Σάμιος, Τερζάνης, Λαγκαδίτης (Αιγάλεω)
Το Αιγάλεω (έχοντας προπονητή τον Ηλία Συνοδινό) ξεκίνησε με τους Λαλιώτη, Τσιάκα, Συνοδινό, Τσίλη, Δημητρίου, Π. Κατσικογιάννη (αγωνίσθηκε και με τον Εθνικό), Θοδ. Κολοκοτρώνη, Δημ. Τσιαμπουρή, Τάσση, Ζαμπέτα και Κελεσίδη. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Βασιλειάδης αντικατέστησε τον Συνοδινό που είχε έναν μικροτραυματισμό, ενώ ο Μπρέχας πέρασε στη θέση του Κατσικογιάννη. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Βαμβακούσης, Τοπάλης, Ιωάν. Σάμιος, Λαγκαδίτης και Θαρουνιάτης, ενώ το «παρών» έδωσαν δίχως να αγωνιστούν οι Νταγκίνης, Αθ. Κιούρκος, Κ. Αλεξόπουλος, ο προπονητής Κώστας Χίος, ο πρώην ποδοσφαιριστής (ΑΟ Ποντίων, Ιωνικού κ.α. ομάδων)  και παλαιός διαιτητής Πειραιά Μίλτος Τερζάνης, καθώς και ο βετεράνος παίκτης Θεόδωρος Κούλης.


Ηλίας Πουλόπουλος και Γιάννης Μαντζουράνης
(Εθνικός)
Ο Εθνικός με προπονητή το Δημ. Χόρτσα που επίσης αγωνίσθηκε, χρησιμοποίησε τους Μουτάφη, Ντρέλια, Χαραλαμπόπουλο, Δημόπουλο, Τζακάκο, Τερπέλη, Ποπιέλα, Παπαχρόνη, Σεμερτζίδη, Μήτση, Κωνσταντακόπουλο, Μέλλο και Κατσικογιάννη. Παρόντες ήταν, όπως πάντα ο αειθαλής Γιάννης Μαντζουράνης («Εθνικάρας»), το μέλος της διοίκησης του Εθνικού και σύνδεσμος με τους παλαιμάχους Ηλίας Πουλόπουλος και ο επίτιμος πρόεδρος των βετεράνων της Πειραϊκής ομάδας Δημ. Κολοβός.

Τα γκολ του Εθνικού σημείωσαν οι Χαραλαμπόπουλος, Μέλλος (2), Μήτσης και Σεμερτζίδης (2) και του Αιγάλεω ο Κολοκοτρώνης και ο Κελεσίδης, ενώ το τρίτο ήταν αυτογκόλ παίκτη του Εθνικού. Διαιτήτευσε επιτυχώς ο Γεώργιος Παρασκευόπουλος, ενώ ιατρός αγώνα ήταν η κυρία Μαρία Φούφλη.

Το Δ.Σ. των βετεράνων του Αιγάλεω «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.» απευθύνει θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του παλαιού διοικητικού παράγοντα του συλλόγου Εμμανουήλ Ζώη, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου. Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ., από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Αιγάλεω, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών.  Ο εκλιπών είχε υπηρετήσει το σύλλογο από διάφορες θέσεις κατά τις δεκαετίες του ’70 και ΄80 και οι παλαίμαχοι του «Σίτι» θα παραστούν στην κηδεία του, καταθέτοντας και ένα στεφάνι στη μνήμη του.

Οι παίκτες του "ΣΥΒΕΠΑΠ" στην ανάπαυλα
Τέλος, στο φετινό χορό του Συνδέσμου τους που θα γίνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Άρωμα Ελλάδας» του Χαϊδαρίου, οι παλαίμαχοι πρόκειται να βραβεύσουν τον πρώην διοικητικό παράγοντα του Αιγάλεω Λάκη Αλεξίου, όπως  και τους τέως προέδρους  Δημήτρη Καλογερόπουλο και Λευτέρη Σημαντήρα. Επίσης θα βραβευτεί για τη μεγάλη προσφορά του στην ομάδα ο βετεράνος παίκτης Φραγκίσκος Μαρτίνος, ενώ μετά θάνατον θα τιμηθεί ο παλαιός αθλητής και διοικητικός παράγοντας Σταύρος Βενέτης (που έφυγε από τη ζωή το 2009 σε ηλικία 70 ετών) και το βραβείο θα παραδοθεί στο γιο του Ευάγγελο.


1 σχόλιο:

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...