Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Γιάννης Λιανός: Ο μαχητής οπισθοφύλακας!

Ο βετεράνος δεξιός ακραίος οπισθοφύλακας Γιάννης Λιανός (φωτό αριστερά) που διακρίθηκε και ως αμυντικός χαφ είναι ένας από τους πλέον φιλότιμους αμυντικούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και τίμησαν την ένδοξη φανέλα του Αιγάλεω Α.Ο. αλλά σε "χαλεπούς" καιρούς. Γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου του 1964 στη Λάρισα και πρωτόπαιξε μπάλα στην ερασιτεχνική ομάδα της μεγάλης ΑΕΛ Το 1982 έγινε επαγγελματίας, όμως το γεγονός ότι αγωνιζόταν ουσιαστικά στην ίδια θέση με τον έμπειρο Τάκη Παραφέστα τον ώθησε να αναζητήσει αλλού την ποδοσφαιρική του τύχη.

Σε αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με τη Λάρισα.
Με βάρος 1,75 μ. και 72 κιλά ήταν πολύ αποτελεσματικός στις επεμβάσεις του, ταχύς και δυνατός σε κάθε του ενέργεια. Αγωνίσθηκε για δυο περιόδους στον Δωτιέα Αγιάς και το καλοκαίρι του 1986 υπέγραψε στο Αιγάλεω (ομάδα Β΄ Εθνικής με βλέψεις πρωταθλητισμού). Στο "Σίτι" έπαιξε τα επόμενα δύσκολα χρόνια μέχρι και το 1989, ενώ τη σεζόν 1989-90 ήταν από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του τίτλου Α΄κατηγορίας Αθηνών και ανόδου στη Δ΄ Εθνική με το συγκρότημα της Αγίας Ελεούσας του Ζαχαρία Λυκουρίνου, έχοντας συμπαίκτες τους βετεράνους Χατζησκουλίδη, Παπαϊωάννου, Μαριόλη κ.α. Ακολούθως έπαιξε ποδόσφαιρο για δυο χρόνια σε ομάδα Γ΄ κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος και στα 1996 επέστρεψε στην Ελλάδα. Από τότε είναι μόνιμος κάτοικος Αιγάλεω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...