Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Μπάρμπα-"Μαθιός" (Βιτάλης)

Ο Ματθαίος ("Μαθιός") Βιτάλης (φωτό) ήταν Αιγαλιώτης τερματοφύλακας, γεννημένος περί το έτος 1920, μια από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες της πρώϊμης μεταπολεμικής εποχής. Λαϊκό παιδί και βιοπαλαιστής (εργαζόταν στη λαχαναγορά του Ρέντη) ξεκίνησε τον αθλητισμό από την "Ιεράπολη" στα τέλη της δεκαετίας του 30.

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας επί Κατοχής (1941) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" εντυπωσιάσθηκαν τόσο από το σπουδαίο ταλέντο του που αμέσως μετά την Απελευθέρωση (1945) ο Μαθιός εντάχθηκε στον ΠΑΟ. Ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες της εποχής, που συνετέλεσαν στην κατάκτηση εκ μέρους του ΠΑΟ δυο πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου Ελλάδας.


Επέδειξε θάρρος, αυταπάρνηση, ηγετικές ικανότητες και λατρεύθηκε από το φίλαθλο κόσμο της δύσκολης εποχής του. Ο Βιτάλης έφυγε από κοντά μας στην αρχή της δεκαετίας του 2000, αλλά κανένας στο Αιγάλεω δεν τον ξέχασε. Μαζί με τους διεθνείς Γιάννη Πετσανά και Αθανάσιο Αγγελή, το Νίκο Τσιαμπουρή κ.α. που ξεπήδησαν μέσα από τα "σπλάχνα" της Ιεράπολης αποτελεί έναν από τους "αδάμαντες" της αθλητικής ιστορίας του τόπου μας και φωτεινό παράδειγμα προς τις νέες γενιές που ακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...