Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Αγίου Ελευθερίου και Αγίου Νεκταρίου Αιγάλεω είναι τρισυπόστατη εκκλησία της πόλης, χτισμένη μπροστά από το β΄συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών του Κάτω Αιγάλεω, στο νοτιοανατολικό τμήμα του δήμου. Ανοίκει στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και υπάγεται διοικητικά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η κατασκευή του Ναού πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του1970, δαπάναις (και προσωπικής εργασίας) πολλών κατοίκων της περιοχής, του βιομηχάνου Ελευθερίου Μουζάκη (ο οποίος προσέφερε το ποσό των 100.000 δραχμών ως α΄δόση), της αντιδημάρχου Αιγάλεω Ευφροσύνης Γαλάρη, των κυριών του Συλλόγου "Ο Καλός Σαμαρείτης" και του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Ελευθερίου Ιωάννη Αλεξάτου [1]

Η εναρκτήρια λειτουργία της εκκλησίας έλαβε χώρα στις 20 Δεκεμβρίου 1970, χοροστατούντος του βοηθού του τότε Αρχιεπισκόπου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Βασιλείου, παρουσία πλήθους πιστών.

Πηγή

Παραπομπές

  1.  Μηνιαία Εφημερίδα "Το Προάστιόν μας", αρ. φύλλου 146, της 15 Ιανουαρίου 1971, σελ. 4 "Το ΑΙΓΑΛΕΩ αποκτά νέαν ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ"

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...