Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Αντώνης Παργανάς: Ο ανιδιοτελής με τη σπουδαία προσφορά.


ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο.

 
Η ομάδα Νέων του Αιγάλεω Α.Ο. στην αρχή της δεκαετίας του ’80. Εκτός των νεαρών ποδοσφαιριστών, διακρίνονται ο κ. Αντώνης Παργανάς, ο προπονητής κ. Λάκης Μαραμενίδης, ο κ. Γιάννης Μαρκόγιαννης, ο κ. Μάκης Μηνιάτης, ο τότε δήμαρχος Αιγάλεω κ. Πάνος Σπηλιόπουλος και ο μετέπειτα κ. Γιάννης Μυστακόπουλος, αλλά και ο συχωρεμένος πλέον, πρόεδρος του σωματείου Γεώργιος Καραμπατέας. Από τους παίκτες, ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι Σπαντιδάκης, Ρόκκας, Μπιλιλής, Δαμουράς, Μανδραφλής, Κωνσταντόπουλος, Γκιόκας, Αθανασιάδης, Χρηστίδης, Νταγκίνης, Γεωργουλέας (αρχηγός), Δ. Πιστόλης και Τάσσης. Μπροστά, στο γρασίδι του Δημοτικού Σταδίου Αιγάλεω βρίσκονται τα δύο κύπελλα που κατέκτησαν (Πρωταθλήματος και Ήθους).

Για όσους δε το γνωρίζουν, ο αξιότιμος συνδημότης μας κ. Αντώνης Παργανάς έχει διπλή ιδιότητα. Εκτός του ότι υπήρξε ένας από τους πιο δραστήριους παράγοντες της ομάδας του Αιγάλεω Α.Ο., είναι επίσης ο ιδρυτής, ο πρόεδρος και η πραγματική «ψυχή» του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ», που εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια συνεισφέρει στην πόλη μας με πλούσιο μορφωτικό και κοινωνικό έργο, χάρις στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και φέρνει εις πέρας.

 Μετριοπαθής, σεμνός και ανιδιοτελής, έχει ξεκινήσει, πάντα σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συλλόγου, μια τεράστια εκστρατεία ενημέρωσης πάνω σε θέματα δημόσιας υγείας, ενώ στις δραστηριότητές τους περιλαμβάνονται ποικίλες παρεμβάσεις. Τόσα για πολιτιστικά ή περιβαλλοντικά θέματα, όσο και για τη στήριξη ενεργειών ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

 Χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, η «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ» οργανώνει -υπό την επίβλεψη ιατρών-μελών της και σε τακτική βάση- αιμοδοσίες, πραγματοποιεί ενημερώσεις του κοινού για ζητήματα υγείας μέσω ομιλιών, αλλά το σπουδαιότερο, ενισχύει διάφορες ιεραποστολικές οργανώσεις.

Για τις δραστηριότητές του αυτές, ο σύλλογος βραβεύτηκε επανειλημμένως από τους αρμόδιους φορείς με τιμητικές αναφορές και διακρίσεις.

 Όμως, και σαν παράγοντας του αγαπημένου του Αιγάλεω, ο Αντώνης Παργανάς άφησε έντονο το στίγμα του. Θυμάται την εποχή κατά την οποία η ομάδα θα έπρεπε να μετατραπεί σε Π.Α.Ε., αλλά και τις αγωνιώδεις προσπάθειες που γίνονταν για την εξασφάλισης οικονομικής συνδρομής από τους τοπικούς επαγγελματίες. Στη μνήμη του έχει χαραχθεί έντονα, ο τελευταίος αγώνας πρωταθλήματος της περιόδου 1978-79, όταν το «Σίτι» έδωσε αγώνα υπάρξεως μέσα στην έδρα της Καβάλας, που κι εκείνη έπαιζε μια κατηγορία.

«Το γήπεδο ήταν κατάμεστο και οι συνθήκες για μας, πολύ άσχημες. Προηγηθήκαμε 1-0 με γκολ του Βάγγη, όμως οι περισσότεροι παίκτες μας έτρεμαν από το φόβο τους. Ο προπονητής μας ο Τάκης Μαρκόπουλος επιχείρησε στο ημίχρονο να περάσει στο ματς τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, κάποιον Αναστόπουλο από την Πεύκη νομίζω είχε έρθει σε μας, όμως στάθηκε αδύνατο...Από τους λίγους που δε δείλιασαν ήταν ένας περαστικός μεν, αλλά πολύ έμπειρος παίκτης που τον είχαμε πάρει από τον Πανιώνιο, ο Τόλης Τσιρογιάννης, που πραγματικά το έλεγε η ψυχή του!...»

Όσο για τη συμπαράσταση από κάποιους παράγοντες, θα προσθέσει με νόημα:

 «Μαζί με άλλους όπως ο Γιάννης Μυστακόπουλος, ή ο Κώστας Κωνσταντινίδης ο οδοντίατρος που ήταν ότι αγνότερο διαθέταμε τότε σαν διοίκηση, κάναμε όντως κάποιες κινήσεις και προσεγγίσαμε διάφορους επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εταιρειών κ.λ.π. Οι περισσότεροι μας απέφευγαν με τα στερεότυπα “θα μελετήσουμε την υπόθεση και θα σας ειδοποιήσουμε”. Μόνο ο συχωρεμένος ο Μουζάκης της “Πεταλούδας” που ήταν ντόμπρος άνθρωπος μας μίλησε ευθέως».

Καταλήγοντας, ο κ. Παργανάς μας τόνισε, σχολιάζοντας την κίνηση για τη σωτηρία της ομάδας του Αιγάλεω όπου μετέχει μεταξύ άλλων και ο γράφων:  «Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας, έχω όμως και μια συμβουλή και αν θέλετε, ακούστε με. Να στηρίζεστε αποκλειστικά στις δικές σας πλάτες και να μην περιμένετε από κανέναν άλλον. Αν είστε σε θέση, κάνετε και το επόμενο βήμα, αλλιώς...»

 Θα ήθελα τελειώνοντας την αναφορά μου, να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Αντώνη Παργανά για την ευγενική του προσφορά να παραχωρήσει το χώρο των γραφείων της «ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ», προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 29 Απριλίου 2009 η Συντονιστική Επιτροπή σωτηρίας του ιστορικού Αιγάλεω Α.Ο.

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...