Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Έγινε η παρουσίαση του "Αλφαβηταριού" του Αιγάλεω

Το πάνελ της εκδήλωσης: Νίκος Νικολαΐδης, Βασίλης Βασιλειάδης, Γιάννης Περράκης
athlometro.blogspot.com

Χθες βράδι, στο Πνευματικό Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος" πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του συνδημότη μας Νίκου Δημ. Νικολαΐδη "Το Αλφαβητάρι του Αιγάλεω, μια πόλη, μια ιστορία", παρουσία πλήθους κόσμου. Το κλίμα στην αίθουσα ήταν ιδιαίτερα ζεστό και η συγκίνηση κυριάρχησε μεταξύ των παρισταμένων, ειδικά τις στιγμές που το λόγο είχαν πάρει για χαιρετισμό, διάφοροι παράγοντες της πόλης μας. Όλοι τόνισαν τη χαρά τους για το ότι ένα ακόμη πόνημα σχετικά με την ιστορία του Αιγάλεω πήρε σάρκα και οστά, ενώ δεν παρέλειψαν μάλιστα να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους επί της ύλης και της φυσιογνωμίας του βιβλίου, κάτι που αποδεικνύει ότι πάντα μια δημιουργία δεν μπορεί να είναι απόλυτα πλήρης, αλλά και κάτι που προσθέτει μια ιδιαίτερη δυναμική και προκαλεί χρήσιμες συζητήσεις.
Ο συγγραφέας Νίκος Νικολαΐδης ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Γιάννη Περράκη, χάρις στη συνδρομή του οποίου κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της όλης προσπάθειας.
Ο κ. Περράκης, γνωστός και δραστήριος συνδημότης με πλούσια συμμετοχή στα κοινά του Αιγάλεω εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, συνέδραμε με όλες του τις δυνάμεις την έκδοση του "Αλφαβηταριού", φροντίζοντας να την εντάξει στις δραστηριότητες του νεότευκτου "Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου" του, που με το τόσο κόπο, μεράκι αλλά και ανιδιοτέλεια έχει δημιουρήσει και στεγάσει ιδίοις εξόδοις, επί της οδού Δημαρχείου 33.
Το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Βασίλης Βασιλειάδης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάλεω «Φίλοι του Πυριτιδοποιείου».





Προλόγισε: ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς
Δημήτρης Μπίρμπας
Χαιρετισμούς απεύθυναν: ο κ. Δημήτρης Μπίρμπας (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αιγάλεω»), ο κ. Κυριάκος Μπατσάρας (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων) και ο κ. Ζαχαρίας Λυκουρίνος (Πρόεδρος του «Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, Αθλητών, Παραγόντων Αιγάλεω Α.Ο.»)


Κυριάκος Μπατσάρας
Παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον Γιάννη Περράκη (Δ/ντη & Δ/νοντα Σύμβουλο του Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω «Ι.Λ.Ο.Α.»)
Ζαχαρίας Λυκουρίνος


Γιάννης Ρουσινέλης
Τοποθετήθηκαν: ο κ. Αλέξανδρος Σταυρόπουλος (παλαιός πρόεδρος της ομάδας του Αιγάλεω, ιδρυτής των τμημάτων καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας) και ο εικαστικός καλλιτέχνης κ. Γιάννης Ρουσινέλης.


Αλέξανδρος Σταυρόπουλος
Παρόντες (μεταξύ άλλων): οι αντιδήμαρχοι Λάμπρος Σκλαβούνος και Ηλίας Καρυπίδης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραχάλιος, Γιάννα Χριστόγλου και Χρυσή Κοπιτσή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Ματούδης και Παναγιώτης Κοκκίνης και ο πρώην δημ. σύμβουλος Ιωάννης Μάλτσιος , ο επί σειρά ετών πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Ύψωσης Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω Πατήρ Λουκάς Κορογιάννος , ο γραμματέας του "ΣΥΝ" Αιγάλεω κ. Ζάχαρης, ο γενικός γραμματέας της «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ» εκδότης κ. Στέλιος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάλεω «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ» κ. Αντώνης Παργανάς, η Ολυμπιονίκης Εύα Χριστοδούλου, οι δημοσιογράφοι κ.κ. Γιώργος Γερ. Βλάχος, Γιώργος Ζουρίδης, Γιώργος Καφετζής, Τάκης Βρανάς, Γιώργος Κοφίδης, μέλη της διοίκησης του Αιγάλεω Α.Ο. (Τάσος Δενδρινός, Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, Δημήτρης Καρβέλας, Δημήτρης Τσικουντούρογλου, Δημήτρης Παντελίδης), ο προεδρεύων του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Γιανναράκης, ο προπονητής Θωμάς Γράφας, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κώστας Κατσαρός και Κώστας Παπουτσής, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου (Δημήτρης Εξωμανίδης, Μπάμπης Σταυρόπουλος, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Σπύρος Λαγκαδίτης), ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιώς οδοντίατρος Νίκος Σιδηρόπουλος, αθλητικοί παράγοντες της πόλης του Αιγάλεω (Τάσος Πανταζίδης, Ηλίας Αρβανίτης), μέλη του Συνδέσμου Φιλάθλων της «Θύρας 12», ο συγγραφέας και επιθεωρησιογράφος Θεόφιλος Βερύκιος, ο γλύπτης Χαράλαμπος Γκούμας, οι ποιητές Δημήτρης Μυτιληναίος και Γιώργος Πολ Παπαδάκης, ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Καλλίτσης, η σκηνοθέτης Λίλιαν Καλλίτση, οι εκπαιδευτικοί Δημήτρης Αγαπητός, Μαρία Σοφιανού, Φωτεινή Καράμπελα, Ευαγγελία Αγαπητού, οι ιατροί Γεώργιος Γούβαλης, Βασίλειος Χαραλάμπους, Χρύσα Νικολαΐδου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...