Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αγωνία για την τύχη του ιστορικού Αιγάλεω ΑΟ!

Όρθιος στάθηκε στις "κακοτοπιές" ο άξιος τεχνικός Θωμάς Γράφας
(φωτό http://www.aegaleofc.gr/)
Όσο το φετινό πρωτάθλημα βρισκόταν σε εξέλιξη, τα σενάρια για την εξεύρεση μιας λύσης στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Αιγάλεω ΑΟ έδιναν και έπαιρναν Πλέον, έφτασε η ώρα της κρίσης.

Η περίοδος 2010/2011 ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με βάση το κάκιστο ξεκίνημα. Η ομάδα άντεξε στην κρίση και από ουραγός στα μέσα του α' γύρου πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ κατακτώντας τελικά την τρίτη θέση της βαθμολογίας, ένα απίστευτο επίτευγμα.

Ποδοσφαιριστές και προπονητικό τιμ, όπως και οι φίλαθλοι, έπραξαν το καθήκον τους. Οι παίκτες του Αιγάλεω τίμησαν με το παραπάνω τη φανέλα που φορούν.

Από εκεί και πέρα, ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Από πλευράς παραγόντων, μόνο ο Γιώργος Γιανναράκης φαίνεται αυτή τη στιγμή να αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη λύση. Ο γενικός αρχηγός του "Σίτι" έμεινε στις επάλξεις μέχρι το τέλος, στηρίζοντας με την παρουσία του το έργο του προπονητή Θωμά Γράφα, καθώς ο μέχρι πριν ένα μήνα πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Τριδήμας φέρεται (σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Γιώργου Ζουρίδη στο "Φως των Σπορ") αποφασισμένος να μην ξαναασχοληθεί με την ομάδα.

Ωστόσο, ισχυρό ενδιαφέρον να πάρει στα χέρια του τις τύχες του Αιγάλεω έχει εκδηλώσει γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης συλλόγου της δυτικής Αττικής που πρόσφατα κέρδισε την προαγωγή του στη Δ' Εθνική κατηγορία. Το ρόλο των ενδιάμεσων κρίκων στις επαφές έχουν αναλάβει τρεις άνθρωποι (ο ένας είναι παίκτης του "Σίτι", ο ένας παράγοντας και ο τρίτος προπονητής) που προσπαθούν να τον πείσουν να καταθέσει επίσημη πρόταση στη διοικηση του ερασιτέχνη Αιγάλεω ΑΟ.

Όπως εκτιμούν απολύτως αξιόπιστες πηγές του ΑΘΛΟΜΕΤΡΟΥ, κάτι φαίνεται να προβληματίζει τον άνθρωπο αυτό και τον αποτρέπει από το να δώσει το πράσινο φως και να προχωρήσει στην πρότασή του. Παρότι το "φιλέτο" του Αιγάλεω είναι δελεαστικό (ομάδα με πλούσια ιστορία, φίλαθλο κόσμο, μοντέρνο γήπεδο) εκτιμάται ότι η έλλειψη εξασφαλίσεων ως προς την επένδυση αυτή είναι ένας καθοριστικός παράγων.

Από την άλλη, η διοίκηση του Αιγάλεω ΑΟ, σταθερά προσηλωμένη στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα μπάσκετ, δεν δείχνει ικανή να αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία για έξοδο από την κρίση.

Αυτό που οπωσδήποτε πάντως είναι πολύ πιθανό αν συμβεί, φαίνεται πως είναι η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Η τρομερή οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει την ελληνική πολιτεία, σπρώχνει τις εξελίξεις και στο χώρο του ποδοσφαίρου σε αυτή την κατεύθυνση-μονόδρομο.

Το μέλλον θα είναι η αυτοχρηματοδότηση των σωματείων, που θα μειωθούν δραματικά σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών με την κατάργηση της Δ' Εθνικής, ή αν προτιμάτε, τη συρρίκνωση των Γ' και Δ' Εθνικής σε μια κατηγορία τεσσάρων ομίλων.

Το Αιγάλεω καλείται να εκμεταλλευτεί αυτή την ευνοϊκή συγκυρία για να ανελιχθεί προς τα άνω, αλλά περισσότερο από ποτέ φαντάζει αυτή τη στιγμή η ανάγκη της συσπείρωσης όλων των υγιών δυνάμεών του. Ειδεμή, ο κίνδυνος της οριστικής απαξίωσής του, ελοχεύει αδυσώπητος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...