Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Γύρισε σελίδα το ποδόσφαιρο του Αιγάλεω Α.Ο.


Κατά την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 η ΠΑΕ Αιγάλεω έλαβε μέρος στη Β' Εθνική κατηγορία (πλέον "Football League"), στη θέση της ΠΑΕ Ηλυσιακός, την οποία είχε προηγουμένως "απορροφήσει" μέσω συγχωνεύσεως, δυνάμει της από 9-8-2009 γνωμοδοτικής απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η εμφάνιση της ομάδας, ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο της περιόδου, υπήρξε αποκαρδιωτική. Πέντε διαφορετικοί προπονητές εναλλάχθηκαν στην τεχνική της ηγεσία, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν μηδαμινά. Παρά τις κάποιες ελάχιστες αναλαμπές κατά τη διάρκεια των αγώνων ρεβάνς, ο σύλλογος κατέλαβε την τελευταία θέση στη βαθμολογία, βιώνοντας τον τέταρτο συνεχόμενο υποβιβασμό κάτι πρωτοφανές στην πλούσια ιστορία του(!). Παντελώς απομονωμένος, ο μεγαλομέτοχος Θωμάς Μητρόπουλος επέλεξε να αποτραβηχτεί απ' τα φώτα της δημοσιότητας, παραχωρώντας τον ουσιαστικό έλεγχο της εταιρείας στον αδελφό του Βίκτωρα.

Ο τελευταίος, σε εμφανή ανάγκη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εξαπέλυσε ένα δριμύ "κατηγορώ" εναντίον της διαιτησίας αλλά και των αρμόδιων οργάνων της διοργανώτριας αρχής, καταγγέλοντας τον υποτιθέμενο διωγμό τον οποίο υπέστη η ομάδα του, επειδή δήθεν αρνήθηκε να υποκύψει στα κυκλώματα του παράνομου στοιχηματισμού. Επιχείρησε με τον τρόπο αυτό, πέραν της "ηρωϊκής εξόδου" που πραγματοποίησε, να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών του (οι οποίες βαρύνουν ισότιμα και τον πείσμωνα αδελφό του ...) για το κατάντημα του πάλαι ποτέ πανίσχυρου σωματείου και να τις μεταθέσει σε πλάτες άλλων, κάνοντας λόγο για τη μη στήριξή του από κανέναν εξωδιοικητικό παράγοντα...

Παρέλειψε ωστόσο, να τονίσει τη δική του στάση τα χρόνια που προηγήθηκαν, όταν είχε εγκαταλείψει την ομάδα μόλις εκείνη υποβιβάστηκε από τη Super League, προκειμένου να διεκδικήσει στη συνέχεια με πάθος τους ανώτερους διοικητικούς θώκους τόσο της ΕΠΟ όσο και της Ένωσης Αθηνών. Και μόνο όταν απέτυχε παταγωδώς, τότε θυμήθηκε πόσο Αιγάλεω ήταν και επέστρεψε για να συνεισφέρει στην εταιρεία του αδελφού του. Λησμόνησε ακόμη να αναφερθεί στις ακατανόητες επιλογές και των δυο τους, οι οποίες οδήγησαν σε απόλυτη απαξίωση της ομάδα-σύμβολο μιας ολόκληρης πόλης και απομάκρυναν από το γήπεδο τον πολυπληθή και πιστό φίλαθλο κόσμο της.

Αλλά η αποχώρηση των αδελφών Μητρόπουλου συνδυάσθηκε για μια ακόμα φορά με ολέθριες επιπτώσεις. Η αίτηση συμμετοχής της χρεωκοπημένης ΠΑΕ Αιγάλεω στο νέο πρωτάθλημα Γ' Εθνικής (πλέον "Football League 2") απορρίφθηκε λόγω των τεράστιων οικονομικών εκκρεμοτήτων, με συνέπεια ο υποβιβασμός να λογίζεται διπλός, καθώς ο σύλλογος υποχρεώνεται να συμμετάσχει στην τέταρτη κατηγορία! Το ίδιο είχε συμβεί και δεκαπέντε χρόνια πριν, στα 1995, με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Αυτοδίκαια, ο έλεγχος του ποδοσφαιρικού Τμήματος περιήλθε στον Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο., του οποίου οι παράγοντες -σε συνεργασία και με το δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Καλογερόπουλο που αποφάσισε επιτέλους να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο που τον συνέδεε με την ΠΑΕ και να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία- ήρθαν σε επαφές με διάφορους επιχειρηματίες, υποψήφιους να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Έπειτα από συνεχείς συναντήσεις το χρίσμα δόθηκε στον Ευάγγελο Κουρεντζή, γνωστό και δραστήριο ποδοσφαιρικό παράγοντα της πόλης, ο οποίος και κατά το πρόσφατο παρελθόν με δηλώσεις του είχε καταστήσει σαφές το ενδιαφέρον του. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να τον συνεπικουρούν στο έργο του ο Σταμάτης Μαλέλης (διευθυντής ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού) και ο Γ. Τριδήμας, δημοτικός υπάλληλος.

Η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε τυπικά τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, όταν μια νέα σελίδα φαίνεται να ανοίγει στην πορεία της ομάδας, φορτωμένη με αρκετή αισιοδοξία αλλά και προσδοκίες για μια σύντομη επάνοδο στο δρόμο των επιτυχιών.

1 σχόλιο:

  1. Θετική εξέλιξη, αναμένεται να επιστρέψει στο γήπεδο κόσμος που είχε να πάει από τον αγώνα -που ποτέ δεν έγινε!- με τη Θήβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...