Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Θρίαμβος στη Μαδρίτη!


Μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καλαθόσφαιρας, είναι αναμφισβήτητα, η απίστευτη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ (57-58) στις 24 Νοεμβρίου του 1993.

Το συγκρότημα του Γιάννη Ιωαννίδη μετείχε στον 1ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (σήμερα Ευρωλίγκα) και το ματς δόθηκε στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής. Στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν νευρικοί, αστοχώντας σε λέϊ-απ, ενώ η Ρεάλ ήταν μπροστά στο σκορ με έναν πόντο. Με την εκπνοή μάλιστα, ο Φασούλας υπέπεσε σε εσκεμμένο φάουλ και όλα έδειχναν να τελειώνουν άδοξα. Όμως, προς μεγάλη τύχη της ομάδας του Πειραιά, το χρονόμετρο είχε κολλήσει, με αποτέλεσμα να μη μετρήσουν οι δυο προαναφερόμενες φάσεις!!!

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα είχε την ευκαιρία να ξαναπαίξει την τελευταία του επίθεση. Τότε, ο Γιώργος Σιγάλας με παληκαρίσιο μπάσιμο και καλάθι που πέτυχε έξι δέκατα του δευτερολέπτου πριν ηχήσει η κόρνα της λήξης (!), έγραψε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. ΄Ηταν η δεύτερη εκτός νίκη για την ομάδα του, έπειτα από το 70-53 μέσα στη Γερμανία επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν, στην πρεμιέρα. Να σημειωθεί ακόμη ότι η Ρεάλ είχε να ηττηθεί δυο ολόκληρα χρόνια μέσα στο γήπεδό της.

Διαιτήτευσαν ο Ιταλός Κατσάρο και ο Σλοβένος Κόλερ.

Πεντάλεπτα: 5-5, 14-6, 20-24, 26-25 (ημίχρονο), 33-34, 37-40, 50-48, 57-58 (τελικό).


Ολυμπιακός (Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 2, Σιγάλας 4, Καμπούρης 2, Πάσπαλι 26, Νάκιτς 3 (1), Φασούλας 6, Τόμιτς 6 (1), Τάρπλεϊ 9.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λιουκ): Λάσα, Σάντος, Μπιριούκοφ 10 (2), Αρλάουσκας 12, Αντούνεθ 5 (1), Σαμπόνις 12, Καργκόλ 7, Μαρτίν 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...