Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Αντίο Τόλη Τσιρογιάννη...

Συγκίνηση σε Αθήνα και Πειραιά για την απώλεια του σπουδαίου βετεράνου ποδοσφαιριστή.

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

'Έφυγε" χθες ανήμερα της Παναγίας ο παλαίμαχος, εμβληματικός κεντρικός αμυντικός Απόστολος (Τόλης) Τσιρογιάννης, σε ηλικία 71 ετών. Γεννημένος στις 20 Απριλίου του 1950 στον Πειραιά, ο Τσιρογιάννης αγωνίστηκε και ταύτισε το όνομά του με το ποδόσφαιρο του Ρέντη, από πολύ μικρή ηλικία. 




Το καλοκαίρι του 1970 από τον Α.Ο. Ρέντη έκανε το μεγάλο άλμα της καριέρας του στον Πανιώνιο, όπου και έπαιξε τα επόμενα 7 χρόνια, κατακτώντας το Βαλκανικό Κύπελλο και τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής (1971) και την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων ("Σ.Ι.Σ.Μ.") της Βαγδάτης (1972). Ακολούθως, το καλοκαίρι του 1977 μεταγράφηκε για 2 σεζόν στο Αιγάλεω, πάντα στη μεγάλη κατηγορία, όπου συνολικά σε 9 σεζόν είχε 185 επίσημες συμμετοχές και 5 τέρματα.


Μετά το Αιγάλεω γύρισε στη Νίκη Ρέντη, αρχικά ως παίκτης (αγωνιζόταν μέχρι και το 1985, όταν πλέον ήταν 35 ετών) την οποία καθοδήγησε και ως τεχνικός (το 1981 την ανέβασε στο Εθνικό Ερασιτεχνικό και το 1982 την ανέδειξε Κυπελλούχο Πειραιά) αλλά και σαν διοικητικός παράγοντας (στη φωτό, από stoplekto), επί δεκαετίες.

Ο αιφνίδιος θάνατός του, από καρδιακά προβλήματα, σκόρπισε θλίψη στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Το "Αθλόμετρο" εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. 

Καλό ταξίδι Τόλη, δε θα ξεχαστείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...