Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Τα ορφανά του ελληνικού εμφυλίου (1946 - 1949)

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα, από το ηλεκτρονικό αρχείο της εφημερίδας "Έθνος" (φύλλο: 26 Φεβρουαρίου του 1953) πέρα από την αναμφισβήτητη συγκίνηση που προκαλεί, αποτελεί και έναν αδιάψευστο μάρτυρα για το μεγάλο δράμα και τις -ανυπολόγιστης έκτασης- συνέπειες που προκάλεσαν στον ελληνικό λαό οι εμφύλιο-πολεμικές έριδες, το διχαστικό, ρεβανσιστικό κλίμα που επικράτησε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και, εντέλει, ο μισαλλόδοξος φανατισμός μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων, όλα τους αποτελέσματα του κοινωνικού ανταγωνισμού στα χρόνια του μεσοπολέμου.



Θύματα της τόσο συχνά, τυφλής βίας αμφοτέρων των  αντιμαχόμενων πλευρών, δύο Ελληνόπουλα που έχασαν τους γονείς τους κατά το διάστημα του... "συμμοριτοπόλεμου" (καθώς ο αστικός Τύπος, επί δεκαετίες, απέφευγε συστηματικά να αναγνωρίσει στην ηττημένη πλευρά το δικαίωμα πολιτικής εκπροσώπησης και οντότητας) αφήνονται να υιοθετηθούν (ως θετά μεταξύ τους πλέον, αδέλφια) από ζευγάρι εύπορων Αυστραλών, σε αναζήτηση μίας καλύτερης μοίρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...