Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ο Ολυμπιακός πέρασε μόνος στην κορυφή!



(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Η Κυριακή 25 Νοεμβρίου του 1979 κατά την οποία διεξήχθησαν οι εννιά αναμετρήσεις για την 8η αγωνιστική ημέρα του επαγγελματικού πρωταθλήματος χαρακτηρίστηκε από την ανάρρηση του Ολυμπιακού στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (νικώντας στο Φάληρο με 1-0 τον Απόλλωνα), καθώς η Λάρισα, μη αντέχοντας το βάρος της πρωτιάς, έχασε εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε ... λίμνη, με σκορ 2-0 και απώλεσε έτσι το προβάδισμά της. Μεγάλες νίκες πήραν ακόμη, ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη (3-0 επί του ΟΦΗ, που έμεινε από το 34ο λεπτό με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Χριστοφή), η ΑΕΚ (5-2 τον Πανιώνιο στη Νέα Φιλαδέλφεια), τα Γιάννινα (στο γήπεδό τους επί της Δόξας με σκορ 4-1) αλλά και ο εκπληκτικός Εθνικός, που πέρασε σαν «σίφουνας» από την Κόρινθο (3-0). Διαμαρτυρίες είχαμε στην Καστοριά, όπου η τοπική ομάδα ισοφαρίστηκε από τη Ρόδο στην εκπνοή, με τους γηπεδούχους να κάνουν λόγο για αντικανονικό τέρμα.



Αναλυτικά, είχαμε: Λάρισα – ΠΑΟΚ 0 - 2 (23΄ Κούδας, 81’ Ορφανός), Καστοριά – Ρόδος 2 - 2 (54΄ Τσιρώνης, 75΄ [π] Παπαβασιλείου – 24΄ Χάσταλης, 90’ Ρήγας), Άρης – Παναχαϊκή 1-0 (10’ Βάγγης), Καβάλα - Ηρακλής 0-0, ΑΕΚ – Πανιώνιος 5 – 2 (4΄, 74΄ Μαύρος, 54΄ Αρδίζογλου, 61’ Μουσούρης, 70΄ Μπάγεβιτς – 20’ Χανδράκης, 64΄ Νουνιές), ΠΑΣ Γιάννινα – Δόξα Δράμας 4 – 1 (6’  Σεϊταρίδης, 7’, 68’ και 87’ Κοντογιωργάκης – 30’ Κατσαρίδης), ΟΦΗ – ΠΑΟ 0-3 (51’ Όρε, 73’ Πετρινιώτης, 84΄ Ελευθεράκης), Ολυμπιακός – Απόλλων Αθηνών 1 – 0 (34’  Κρητικόπουλος) και Κόρινθος – Εθνικός 0 – 3 (8’, 73’ και 84’  Μητρόπουλος).





Β΄ Εθνική: Έχασαν οι πρώτοι!



Ανακατατάξεις υπήρξαν στην κορυφή της βαθμολογίας των δύο Ομίλων της Β΄ Εθνικής, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα τόσο ο Πανσερραϊκός στο Βορρά, όσο  και ο Ατρόμητος Περιστερίου στο Νότο, έχασαν σε Επανωμή (2-1) και Αίγιο (1-0) και έτσι στο προσκήνιο πέρασαν τώρα η Νίκη Βόλου (που έπιασε τους Σερραίους, χάρις στην ισοπαλία που απέσπασε στην Έδεσσα) και ο Φωστήρας (ο οποίος θριάμβευσε καθαρά με 2-0 στη Λαμία και πλέον είναι μόνος του στην 1η θέση). Να επισημάνουμε ακόμη ότι η Χαλκίδα, ύστερα από οριστική απόφαση του ΣτΕ επέστρεψε στο Εθνικό Ερασιτεχνικό, ενώ τη θέση της στο πρωτάθλημα του Νότιου Ομίλου, πήρε ο Παναρκαδικός.










Εθνικό Ερασιτεχνικό: Όλα τα αποτελέσματα.





Τοπικά πρωταθλήματα Αθήνας (ΕΠΣΑ) & Πειραιώς (ΕΠΣΠ)






(Συνεχίζεται)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...