Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

9η αγωνιστική (2 Δεκεμβρίου 1979): ΠΑΟΚ και Άρης στο προσκήνιο!



(γράφει: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Ο Ολυμπιακός, συντρίβοντας στο Φάληρο με σκορ 4-0 τη Λάρισα, έριξε τους Θεσσαλούς στην 5η θέση της βαθμολογίας (μαζί με τον ΠΑΟ, που νίκησε 2-0 στη «Λεωφόρο» την Καστοριά), εδραιώνοντας παράλληλα τη δική του στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου επαγγελματικού πρωταθλήματος, με 15 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ που υπέταξε στην Τούμπα τον ΟΦΗ (3-0) και ο Άρης, ο οποίος πέρασε με θρίαμβο (2-0) από το «Καυτανζόγλειο» επί του συντοπίτη Ηρακλή, είναι οι ομάδες που πλέον, δείχνουν να απειλούν τους «ερυθρόλευκους» αφού ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση έχοντας μόλις έναν βαθμό λιγότερο από τους Πειραιώτες. 






Ο εξαιρετικός Εθνικός, υποτάσσοντας και τον Πανιώνιο (1-0) είναι μόνος του στην 4η θέση με 13 βαθμούς, ενώ η αναγεννημένη ΑΕΚ πήρε μεγάλο «διπλό» στην Πάτρα από την Παναχαϊκή (3-1) και βρίσκεται στην 7η θέση, με 11 βαθμούς. Πολύτιμη ισοπαλία και μάλιστα με εντυπωσιακό σκορ (3-3) απέσπασαν τα Γιάννινα μέσα στην έδρα της Ρόδου, ενώ οδυνηρή ήττα (1-0) υπέστη στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας από την Καβάλα. Τέλος, η Δόξα Δράμας επικράτησε στο γήπεδό της με σκορ 2-1 της Κορίνθου.





Το ρεκόρ του Νικολούδη!



Ο Τάκης Νικολούδης, ο οποίος πραγματοποίησε το «ντεμπούτο» του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στον αγώνα κατά της Λάρισας, έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίσθηκε για λογαριασμό δυο διαφορετικών ομάδων κατά τη διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.



Β΄ Εθνική: Απήργησαν στο Νότο – Ψήφισμα συμπαράστασης από τους «Βόρειους»



Η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας σημαδεύτηκε από την απεργιακή κινητοποίηση των συλλόγων του Νότιου Ομίλου, οι οποίοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν προσήλθαν να αγωνισθούν και -κατά συνέπεια- μηδενίσθηκαν, ενώ τους αφαιρέθηκε και ένας επιπλέον βαθμός. Εξαιρέσεις αποτέλεσαν ο Ατρόμητος Αθηνών και ο Βύζαντας, καθέ ένας τους για τους δικούς του λόγους. Στο Βορρά, οι ομάδες αποφάσισαν να αναβάλλουν την κινητοποίησή τους προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός, ωστόσο εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο δήλωναν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους του «Νότου». Ο Πανσερραϊκός (που συνέτριψε με 7-1 το Μακεδονικό Σιάτιστας) βρέθηκε ξανά μόνος του στην κορυφή, καθώς η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να νικήσει στο γήπεδό της τον Αγροτικό Αστέρα, στον οποίο παραχώρησε ισοπαλία (1-1).





Εθνικό Ερασιτεχνικό: Επιτυχίες Ιωνικού και Αθηναϊκού.




(Συνεχίζεται)

2 σχόλια:

  1. Περιμένω με αγωνία σχόλια και φωτογραφίες από την 6 Ιανουαρίου 1980 ( 15η αγωνιστική ) για το Αρης - Εθνικός 0-2 ... θυμάμαι ακόμα να ακούω στο ραδιόφωνο , " Γυρίζουμε Στο Χαριλάου " και εκεί που περιμένω να ακούσω για ισοφάρηση του Άρη , ακούω τελικά ότι ο Καραίσκος κάνει το 0-2 ... έκλαιγα 10 χρονών το βράδυ εκείνο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή... Θα φτάσουμε και εκεί, αγαπητέ μου. Ευχαριστώ για την προσοχή σας, καλή συνέχεια!

      Διαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...