Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Μόνη – πρώτη η εκπληκτική Λάρισα!



(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Την 3η εκτός έδρας νίκη της πέτυχε στην 7η αγωνιστική η καταπληκτική Λάρισα, αυτή τη φορά μέσα στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα με 1-0 και έτσι πλέον, έμεινε μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο έπειτα από τη «λευκή» ισοπαλία που πήρε στο «Καυτανζόγλειο», ενώ Π.Α.Ο.Κ. και Παναθηναϊκός ήρθαν επίσης ισόπαλοι (δίχως σκορ) στη «Λεωφόρο». Τέλος, η Α.Ε.Κ. γύρισε από την Κόρινθο με τους 2 βαθμούς στις αποσκευές της (1-0 την τοπική ομάδα), όπως και ο Άρης από τη Νέα Σμύρνη (επίσης 1-0, τον Πανιώνιο).

Αναλυτικά αποτελέσματα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1979:



  • Εθνικός – Π.Α.Σ. Γιάννινα 3-1 (Καραΐσκος, Παπαδόπουλος, Μητρόπουλος – Γκλασμάνης)
  • Ρόδος – Ο.Φ.Η. (1η νίκη της γηπεδούχου) 2-0 (Κώττης 2, το ένα με πέναλτι)
  • Παναχαϊκή – Καβάλα 2-0 (Γεωργόπουλος, Αποστολίδης)
  • Δόξα Δράμας – Καστοριά 1-0 (Μπανάσας)
  • Απόλλων Αθ. – Λάρισα 0-1 (Ανδρεούδης)
  • Πανιώνιος – Άρης 0-1 (Κούης)
  • Κόρινθος – Α.Ε.Κ. 0-1 (Μπάγεβιτς)
  • Ηρακλής – Ο.Σ.Φ.Π. 0-0
  • Π.Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ. 0-0






Β΄ Εθνική: Προοδευτική – Αιγάλεω 2-1 στο ντέρμπι του Νότου.



Για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι «βυσσινί» του Κορυδαλλού υπέταξαν στο παραδοσιακό ντέρμπι με 2-1 το Αιγάλεω, που είχε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον «πάγκο» το νέο του τεχνικό, Λάμπη Σεραφείδη. Οι Κορυδαλλιώτες πήραν τη νίκη μπροστά σε 3.500 κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του μικρού γηπέδου της Νίκαιας, χάρις σε τέρματα των Παπαγεωργίου (ακριβώς με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου) και Γιάννη Μανδρέκα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο ξεκίνημα της επανάληψης (51΄), ενώ οι Αθηναίοι μείωσαν στο 85ο λεπτό με απευθείας φάουλ του βετεράνου Τότη Φυλακούρη και πίεσαν για την ισοφάριση μέχρι τη δραματική λήξη, χωρίς όμως να την επιτύχουν. Ο Ατρόμητος Περιστερίου επέστρεψε στις νίκες συντρίβοντας -μπροστά σε 4.000 φανατισμένους οπαδούς του- την Καλλιθέα με 3-0 (τα γκολ πέτυχαν οι Νίκος Παντελίδης, Αντώνης Αντωνιάδης και Ρούλης Χριστόπουλος) ενώ και ο Φωστήρας του Στάθη Χάιτα -παρότι δυσκολεύθηκε αρκετά- υπέταξε στον Ταύρο τον Πανελευσινιακό με ένα τέρμα του Βαγγέλη Βόρρη στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης.


  • Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν: Χαλκίδα – Παναιγιάλειος (εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας) 4-2, Χανιά – Παναιτωλικός 0-0, Αχαρναϊκός – Λαμία 4-1, Ηρόδοτος – Εθνικός Αστέρας 4-0, Βύζας – Πάτραι 2-0, Λεβαδειακός- Πετράλωνα 3-0, Ηλυσιακός - Ολυμπιακός Λουτρακίου 0-0.




Βορράς: Άνετες οι Σέρρες, 1-1 στη Βέροια.



Σταθερά στην κορυφή του Βόρειου Ομίλου βρίσκεται ο Πανσερραϊκός ύστερα και από τη νέα του επιτυχία, να αποσπάσει την ισοπαλία (1-1) μέσα στη δύσκολη έδρα της Βέροιας. Στα άλλα ματς είχαμε: Νίκη Βόλου – Μακεδονικός Σιάτιστας 2-0, Μακεδονικός Θεσσαλονίκης – Πανδραμαϊκός 4-1, Ξάνθη – Αγροτικός Αστέρας 2-0, Τρίκαλα – Εδεσσαϊκός 3-0, Κιλκισιακός – Επανωμή 3-0, Γιαννιτσά – Αναγ. Καρδίτσας 1-0, Αριδαία – Εορδαϊκός 1-1, Πανθρακικός – Νάουσα 1-1, ενώ τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου η Κοζάνη και ο Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο γήπεδο της δυτικομακεδονικής ομάδας με 1-1.




Εθνικό Ερασιτεχνικό: Ανταγωνισμός στον Α΄ Όμιλο.



«Μάχη» γίνεται στον Α΄ Όμιλο του πρωταθλήματος όπου ο Ιωνικός και ο Ήφαιστος Παλ. Κοκκινιάς πήραν σημαντικές νίκες, ενώ στο Β΄ Ομιλο ξέφυγε η Κέρκυρα, στον Γ΄ Όμιλο προηγείται ο Πιερικός και στον Δ΄ Όμιλο ο Καμπανιακός Χαλάστρας, μετά από «στραβοπάτημα» του Απόλλωνα Θεσσαλονίκης.

(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...