Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Πάντα πρώτοι Ολυμπιακός και Λάρισα!

Γιάννης Στέφας
(1949-2010)

(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου του 1979 είχαμε πλήρη αγωνιστική κίνηση, με τη διεξαγωγή, πρώτα απ’ όλα της 6ης αγωνιστικής ημέρας στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία της Α΄ Εθνικής. Ο Ολυμπιακός, που μετέτρεψε έναν διαφαινόμενο θρίαμβό του επί της γενναίας Παναχαϊκής στο Φάληρο, προηγούμενος στο πρώτο ημίχρονο με 3-0, σε αγχωτική νίκη (3-2) και η Λάρισα που «δάμασε» στο «Αλκαζάρ» μπροστά σε 10.000 κόσμο τον Παναθηναϊκό (1-0) κράτησαν την πρωτοπορία, έχοντας ο καθένας από 10 βαθμούς. Ο Π.Α.Ο.Κ. (4-1 τη Ρόδο στην Τούμπα) ακολουθούσε στον πόντο (9 β.), ενώ ο Άρης (που «ίδρωσε» μέχρι να λυγίσει τον ήρωα τερματοφύλακα της Κορίνθου Γιάννη Στέφα στου «Χαριλάου» με 1-0) ήταν τέταρτος με 8 βαθμούς. 




Στην 5η θέση ισοβαθμούσαν τώρα ο Ο.Φ.Η. (1-0 τη Δόξα Δράμας στο Ηράκλειο), ο Εθνικός και ο Παναθηναϊκός. Σε δεινή θέση βρίσκονταν η Καστοριά (0-0 στην έδρα της με τον Εθνικό) που είχε μόλις 3 βαθμούς και φυσικά η ουραγός Ρόδος (2 β.) 


Μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή με σκορ 3-1 πέτυχε στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας, ενώ ο Πανιώνιος, παρότι απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) μέσα στο Εθνικό Στάδιο Καβάλας από την ομώνυμη ομάδα (που έψαχνε ακόμη το δρόμο της έπειτα απ’ τη δραματική της διάσωση επί του Αιγάλεω ακριβώς στο «φινάλε» της προηγούμενης χρονιάς...)  εντούτοις διαμαρτύρονταν (και μάλλον είχε δίκαιο) για την ακύρωση ενός τέρματος του Μπάμπη Σαϊπά. Τέλος, σπουδαία νίκη πήρε με σκορ 3-2 στο γήπεδό του, ο Π.Α.Σ. Γιάννινα, επί της ... απρόβλεπτης Α.Ε.Κ.


Νότος Β΄ Εθνικής: Το Λουτράκι «έπιασε» το Φωστήρα! - Αποσπάσθηκαν οι Σέρρες στο Βορρά.


Φοβερό παιχνίδι διεξήχθη στο (ουσιαστικά ουδέτερο) στάδιο Περιστερίου, μεταξύ του -τυπικά γηπεδούχου- Αιγάλεω και του Φωστήρα, το οποίο έληξε ισόπαλο (2-2) μετά από συναρπαστική διακύμανση. Τα θαρραλέα Πετράλωνα «σταμάτησαν» στον Ταύρο τον Ατρόμητο (0-0) και έτσι ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, που μέχρις στιγμής αναδεικνύονταν στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, καθηλώνοντας εντός έδρας με 5-2 το Λεβαδειακό, έπιασε το «φονέα» στη 2η θέση της κατάταξης! Η Προοδευτική κατάφερε να μείνει όρθια μέσα στο Αγρίνιο (1-1), όπως κι ο Ηρόδοτος στο Αίγιο με το ίδιο σκορ και πολύ «κατηφείς» τους γηπεδούχους, που είχαν τρία δοκάρια! Πολύτιμες νίκες στα γήπεδά τους πήραν ο Πανελευσινιακός (3-1 τον Αχαρναϊκό), η Καλλιθέα (επίσης με το 3-1 που πέτυχε επί της Χαλκίδας), ο Βύζας ( κι αυτός με 3-1 στα Μέγαρα τον Α.Ο. Χανίων)  και ο Εθνικός Αστέρας (2-0 τη Λαμία), ενώ η Πάτρα «φώναζε» για διαιτητική αδικία, ύστερα από την ισοπαλία (με το «αγγλικό» 3-3) που παραχώρησε στον Ηλυσιακό.



Ο Πανσερραϊκός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι κορυφής του  Βόρειου Ομίλου για την 9η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής, καθώς συνέτριψε με 4-1 την έως τότε ισόβαθμή του Νίκη Βόλου και ξέφυγε με 2 βαθμούς, ενώ τους Βολιώτες «έπιασε»πλέον στη 2η θέση της κατάταξης ο Μακεδονικός Θεσσαλονίκης, που πήρε το 0-0 μέσα στο Κιλκίς. Σαρωτική επιτυχία αποτέλεσε το 5-2 της Νάουσας επί του αλλοπρόσαλλου Εορδαϊκού, ενώ ο Ολυμπιακός κατανίκησε με 4-0 στο Βόλο την Αριδαία. Μεγάλη ήταν όμως και η νίκη του εξαιρετικού Εδεσσαϊκού, με 3-0 επί της Ξάνθης. Στην Καρδίτσα η τοπική Αναγέννηση νίκησε με 1-0 την Κοζάνη, τα Γιαννιτσά «αυτοκτόνησαν»στη Δράμα (προηγούνταν με 3-1 του Πανδραμαϊκού, αλλά τελικά ισοφαρίστηκαν) και στα Σιάτιστα ο Μακεδονικός επικράτησε με 2-1 των Τρικάλων. Σπουδαία νίκη πήρε και η Επανωμή, στο γήπεδό της με 1-0, έχοντας αντίπαλο τη Βέροια. «Άγονο» ματς όμως (0-0) είχαμε στον Εύοσμο, μεταξύ Αγροτικού Αστέρα και Πανθρακικού.


Σημειωτέον ότι, στα παιχνίδια Πάτρας-Ηλυσιακού και Σερρών-Νίκης Βόλου, κόπηκαν πάνω από 5.000 εισιτήρια. Στο Περιστέρι, ακόμη, διατέθηκαν 4.760 εισιτήρια.


Εθνικό Ερασιτεχνικό: Η Νεάπολη σταματά τον Εργοτέλη! – Σπουδαία νίκη και του Διαγόρα Ρόδου.


Τοπικά: «Πρεμιέρα» στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πειραιά – Στην Αθήνα (Ε.Π.Σ.Α.) παίχθηκε ήδη η 6η αγωνιστική.




(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...