Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

«Βόμβα» στην Πάτρα!


(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής συνεχίσθηκε κανονικά την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 1979, ωστόσο μαύρα σύννεφα άρχισαν να σκεπάζουν και πάλι τον ορίζοντα της αξιοπιστίας του, αφού η διοίκηση του Α.Π.Σ. Πατρών κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας ποδοσφαιριστών της πριν τον αγώνα με τον πρωτοπόρο Ατρόμητο Περιστερίου! Μεγάλη αγωνία όμως επικρατούσε και στα Μέγαρα, εν αναμονή της έκδοσης απόφασης από την Δευτεροβάθμια Ανακριτική Επιτροπή (Δ.Α.Ε.) της Ε.Π.Ο., σχετικά με την τύχη του Βύζαντα. Παράλληλα όμως με τη Β΄ Εθνική, φουντώνει και η «μάχη» στο 1ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού έχουμε ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τη 2η μέρα της διοργάνωσης. Ας τα δούμε όλα όμως, πιο αναλυτικά:



Στην Πάτρα, στον απόηχο της καταγγελίας των γηπεδούχων, ο Ατρόμητος Αθηνών υπέστη την πρώτη του ήττα (1-0) παίζοντας μπροστά σε 13.000 κόσμο (!) που κατέκλυσε το Εθνικό Στάδιο της πόλης. Τη επομένη, η διοίκηση του Ατρόμητου Αθηνών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της:


Στο ντέρμπι κορυφής της –ουσιαστικά ουδέτερης- Ριζούπολης, το Αιγάλεω ήλθε ισόπαλο για τέταρτη φορά φέτος (1-1) με την ισχυρότατη Καλλιθέα. Κόπηκαν σχεδόν 3.000 εισιτήρια. Στο Αγρίνιο (εισιτήρια: 4.568) ο Παναιτωλικός υπέταξε με 2-0 τον Παναιγιάλειο.



Στο Βόλο (Νέα Ιωνία) η Νίκη κέρδισε δύσκολα με 1-0 την Ξάνθη. Στη Νίκαια η Προοδευτική λύγισε 2-1 το Φωστήρα και στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός -με το ίδιο σκορ- τον Εορδαϊκό. Στη Σιάτιστα ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε 2-1 τον τοπικό Μακεδονικό, νικώντας μάλιστα για πρώτη φορά φέτος. Στο Κιλκίς, οι γηπεδούχοι έχασαν με 3-1 από την εντυπωσιακή Νάουσα. Πολύτιμες νίκες πήραν ακόμη, παίζοντας στις έδρες τους, η Βέροια (3-1 τον Πανθρακικό), ο Βύζας (κι αυτός με 3-1, τον Εθνικό Αστέρα), τα Χανιά (1-0 τον Αχαρναϊκό), το Λουτράκι (2-0 τη Λαμία), ο Ηλυσιακός (1-0 τον Ηρόδοτο), τα Γιαννιτσά (1-0 την Κοζάνη που έχασε έτσι, το αήττητό της), η Αναγέννηση Καρδίτσας (με το ίδιο σκορ τον Εδεσσαϊκό) και ο Μακεδονικός (στη Νέα Ευκαρπία, με 1-0 επί του Άλμωπα Αριδαίας). 



Δεν υπήρξε νικητής, αντίθετα,  στα ματς Πανδραμαϊκός – Αγροτικός Αστήρ (0-0), Λεβαδειακού – Χαλκίδας (1-1), Πετραλώνων – Πανελευσινιακού (στο γήπεδο Ταύρου, 1-1), Επανωμής-Τρικάλων (1-1).



Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε εκείνη την ημέρα και στα 9 παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας:


Μετά το θρίαμβό του στην «πρεμιέρα» της Α΄ Εθνικής επί του Α.Ο. Καβάλας με το εμφαντικό 6-2, ο Π.Α.Ο.Κ. αντιμετώπισε τον Άρη (που ερχόταν από το 3-3 της «Λεωφόρου» με τον Π.Α.Ο.) στο γήπεδο «Χαριλάου», χάνοντας καθαρά (2-0). Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, θριάμβευσε επί της Α.Ε.Κ. (που είχε νικήσει τη Ρόδο εκτός έδρας με 2-0 στο ξεκίνημα) μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια (1-0) σε ένα ματς όπου σημειώθηκε ρεκόρ εισπράξεων όλων των εποχών! 




«Σοκ» για τον Ολυμπιακό που έχασε από την Καστοριά με 1-0 στο «ξερό» γήπεδο της ακριτικής πόλης, ενώ μεγάλες νίκες πήραν ο Εθνικός (4-0 τη Ρόδο), ο Πανιώνιος ξανά μπροστά στον κόσμο του (3-0 την Παναχαϊκή), η Κόρινθος (3-1 στην έδρα της τον Ηρακλή, «ξεπλένοντας» τη συντριπτική της ήττα με 4-1 στην Πάτρα πριν από 7 μέρες), η Δόξα στη Δράμα (3-1 τη Λάρισα, που την 1η μέρα είχε κερδίσει τον Πανιώνιο με 1-0 στη Νέα Σμύρνη ενώ οι Δραμινοί είχαν φέρει 0-0 στην έδρα τους με τον Εθνικό) και ο ΟΦΗ (4-0 την Καβάλα, που σε δυο αγώνες μακριά από το γήπεδό της είχε δεχθεί ήδη 10 τέρματα). Οι Κρητικοί είχαν χάσει με 2-0 την πρώτη αγωνιστική στο Φάληρο, από τον Ο.Σ.Φ.Π.  



Τέλος, ο Απόλλωνας Αθηνών «ρεφάρισε» το χαμένο βαθμό του από την Καστοριά στη Ριζούπολη (0-0) αποσπώντας ισοπαλία μέσα στα Γιάννινα (1-1) που την 1η αγωνιστική είχαν χάσει με 2-1 από τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο».


Τέσσερις μέρες πριν (Τετάρτη 3 Οκτωβρίου) είχε διενεργηθεί η κλήρωση των αγώνων του 3ου κατά σειρά Εθνικού Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, στο οποίο μετείχαν 80 σύλλογοι από όλη τη χώρα, χωρισμένοι με γεωγραφικά κυρίως κριτήρια σε 4 ομίλους. Το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου 1979.

(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...