Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Πρώτος χαμένος βαθμός στο Νότο για το Περιστέρι (4η μέρα)

Ο ΠΑΟΚ (6-2 την Καβάλα στην Τούμπα) πέτυχε το σκορ της ημέρας
στην "πρεμιέρα" του 1ου Επαγγελματικόυ Πρωταθλήματος
της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 1979)
(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου του 1979 ξεκίνησε επίσημα το πρώτο καθαρά Επαγγελματικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα με 9 αγώνες σε ισάριθμα γήπεδα, ωστόσο το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας φιλάθλων κέρδισε και η διοργάνωση της Β΄ Εθνικής, με τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής ημέρας. 

Το παιχνίδι της ημέρας έγινε στη Χαλκίδα (μετά από τη δικαίωσή της τοπικής ομάδας από το συμβούλιο της Ε.Π.Ο., τρεις ημέρες πριν) όπου, παρουσία 6.000 θεατών (κόπηκαν 5.390 εισιτήρια) ο Ατρόμητος κράτησε το αήττητό του (0-0). Όμως και στο Βορρά, 5.000 κόσμος (εισιτήρια:  4.660) παραβρέθηκε στο ντέρμπι του Βόλου, μεταξύ Ολυμπιακού και Πανσερραϊκού που έληξε επίσης ισόπαλο (1-1). 



Σημαντική προσέλευση φιλάθλων είχαμε ακόμη στα ματς της Καλλιθέας με τον Παναιτωλικό (εισιτήρια 4.450, νίκησαν οι γηπεδούχοι 1-0), Κοζάνης-Επανωμής (3. 540  εισιτήρια) 3-0 και Παναιγιαλείου-Βύζαντα (4.128) 1-1. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το παιχνίδι του Αιγίου ήταν το «παρθενικό» για το Βύζαντα εκείνη τη σεζόν μετά την θετική για την ομάδα των Μεγάρων απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ. (24-9-1979) με την οποία τον κήρυξε πρωταθλητή του Α΄ ομίλου στο προηγούμενο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα (1978-79). 


«Αγγλικό» σκορ (3-3)  έγινε στον Εύοσμο μεταξύ Αγροτικού Αστέρα και Κιλκισιακού, ενώ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου έκανε την έκπληξη νικώντας μέσα στην Ελευσία τον Πανελευσινιακό με 2-0. Μάλιστα ο τεχνικός της γηπεδούχου Γιώργος Χασιώτης, έπειτα από την ήττα αυτή, εγκατέλειψε την ομάδα και δεν έδινε «σημεία ζωής» επί πολύ καιρό! Αξιοσημείωτη ήταν η πρώτη νίκη του Αιγάλεω, με 2-0 επί του Α.Ο. Πετραλώνων και έχοντας κορυφαίο παίκτη του το βετεράνο διεθνή Μπάμπη Σταυρόπουλο, στο ουδέτερο Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας  (λόγω των συνεχιζόμενων έργων τοποθέτησης χλοοτάπητα στο δικό του γήπεδο).  Ακόμη, η Βέροια «σκόνταψε» στην Πτολεμαΐδα (1-1 με τον Εορδαϊκό), ενώ ο Αχαρναϊκός επικράτησε στο Μενίδι με σκορ 2-0 της Προοδευτικής και η Ξάνθη στην έδρα της, έστω και δύσκολα, επί των Τρικάλων (1-0). Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Θεσσαλών φέτος.

Μπάμπης Σταυρόπουλος
Συνολικά ακόμη 50 ποδοσφαιριστές τιμωρήθηκαν με επιβολή χρηματικού προστίμου για παραβάσεις τους την 4η αγωνιστική, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνημμένη κατάσταση, από δημοσίευμα της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου 1979.


Στην κορυφή του «πίνακα» των σκόρερ προηγούνται με 4 τέρματα ο Τζέκος του Παναιτωλικού, ο Σταφυλάς του Αχαρναϊκού και ο Δημήτρης Σταυρίδης του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης.

(Συνεχίζεται)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...