Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ποδόσφαιρο Αιγάλεω Α.Ο.: Από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση!

(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Με πολλές ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες που έφταναν ως και την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου πρωταθλητή σε ισάριθμες σεζόν, ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες η αγωνιστική περίοδος για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Αιγάλεω Α.Ο. Από τη διοίκηση της οικογένειας Παλτόγλου (η οποία φρόντιζε να ανταποκρίνεται πλήρως στις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις της), τους παίκτες, έως και τον πιο σκεπτικιστή φίλαθλο, άκρατη ήταν η πεποίθηση ότι το «Σίτι» μπορούσε και όφειλε να χαρίσει στον κόσμο του συλλόγου τη χαρά της επανόδου στη Β΄ Εθνική, από την οποία απουσιάζει εδώ και 10 χρόνια.


Η παρουσία του Αιγάλεω σε Όμιλο της ερασιτεχνικής Γ΄ Εθνικής, ύστερα από την απόκτηση ή παλαιότερη παρουσία αρκετών έμπειρων ποδοσφαιριστών (μεταξύ των οποίων οι «Ευρωπαίοι» Γιάννης Σκοπελίτης και Κώστας Παπουτσής και ο χαρισματικός σκόρερ Δημήτρης Βέρμπης) έδειχνε «πολυτέλεια» για τη διοργάνωση. Παρά τον αναπάντεχο αποκλεισμό από το θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣΑ (το Αιγάλεω ηττήθηκε, όπως και πέρσι, από τον Άρη Πετρούπολης, αυτή τη φορά μάλιστα εντός έδρας) η ομάδα μπήκε με αξιώσεις στο πρωτάθλημα, θριαμβεύοντας στην «πρεμιέρα» επί του ιστορικού Φωστήρα 1-0 και δείχνοντας ότι είχε τα φόντα να πρωταγωνιστήσει με αντιπάλους τις ομάδες της Αθήνας και της Κρήτης.

Ωστόσο σύντομα παρουσιάστηκαν τα πρώτα ανησυχητικά σημεία. Ο προπονητής Ηλίας Καλοπήτας (που είχε οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο του υπερ-πρωταθλητή της Α΄ Αθηνών την περασμένη άνοιξη) αμφισβητήθηκε έντονα από μερίδα των οπαδών, ειδικά μετά τις ανεπιτυχείς εμφανίσεις της ομάδας με Ηλυσιακό (χάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες την 3η αγωνιστική εκτός έδρας – στο γήπεδο Μπραχαμίου- με 3-0), Ηρόδοτο (ο οποίος πέρασε με νίκη 2-1 μέσα από το «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» την 6η αγωνιστική και τελικά υπέβαλε την παραίτησή του στις 3 Δεκεμβρίου, μετά τον αγώνα με την Α.Ε. Μυλοποτάμου (1-0 με άσχημη εμφάνιση) στο Αιγάλεω.

Ακολούθησε η σπασμωδική ενέργεια της πρόσληψης του Θανάση Κιούπκιολη (ο οποίος δεν πρόβαλε να μείνει ούτε έναν μήνα στον «πάγκο» ενώ το Αιγάλεω ηττήθηκε ακόμη μια φορά στην έδρα του Ο.Φ. Ιεράπετρας με 2-1. Παραμονές της Πρωτοχρονιάς προσλήφθηκε ο Γιώργος Αρχοντάκης, ενώ στις μετεγγραφές αποκτήθηκαν σπουδαία ονόματα, όπως ο Βαγγέλης Μάντζιος (που όμως είχε τιμωρηθεί και δεν ήταν βέβαιο ότι θα κατάφερνε να αγωνιστεί), ο Βραζιλιάνος Ροτζέριο Μάρτινς, ενώ επέστρεψε και ο Στράτος Δουκάκης. Με το κλείσιμο του πρώτου γύρου (10 ματς) το «Σίτι» υπολειπόταν κατά 2 βαθμών του πρωτοπόρου Ηρόδοτου, έχοντας απολογισμό 6 νικών, μιας ισοπαλίας και 3 ηττών, τέρματα 12-9 και 19 πόντους (21 βαθμούς είχαν οι Κρητικοί).

Η ομάδα έδειχνε να έχει σαφέστατα βελτιωθεί, κάτι που απέδειξε στην πρεμιέρα των αγώνων – ρεβάνς μέσα στον Ταύρο, όταν υπέταξε στις καθυστερήσεις το Φωστήρα (2-1) κάνοντας τους φίλους της ομάδας στην εξέδρα να πανηγυρίζουν εν-χορώ και πρόωρα την κατάκτηση του τίτλου! Οι νεοαποκτηθέντες Παπασάββας, Πατσατζόγλου, Καμινιώτης, Μπίρης (που ήταν και πιο παλιά στο σύλλογο) είχαν προσαρμοσθεί στο παιχνίδι των Ψυχογιού, Κάρδαρη, Γούλα, Ηλ. Σταύρου, ενώ ο Κατσούλης έδειχνε αξιόπιστη λύση κάτω από τα γκολπόστ.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το Αιγάλεω σάρωσε τον Ερμή Ζωνιανών εκτός έδρας με 5-1 και φάνηκε ότι εν-συνεχεία τίποτα δε θα ανέκοπτε την πορεία του προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο και της συμμετοχής του στα Τελικά, με τους υπόλοιπους πρωταθλητές, για την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Κι αυτό διότι, το «Σίτι» είχε καταφέρει να πιάσει στην κορυφή τον Ηρόδοτο, έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει και το ρεπό, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του.

Όμως στο κρίσιμο ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων μια εβδομάδα μετά, ο Ηρόδοτος υπερίσχυσε για δεύτερη φορά (2-0), με τους παίκτες του Αιγάλεω να υπόσχονται ότι δεν θα επαναλάμβαναν τέτοια άσχημη εμφάνιση όπως αυτή στο Ηράκλειο. Όλα κρίθηκαν την Κυριακή 11 Μαρτίου στο γήπεδο Λιβαδιών, όπου το Αιγάλεω ηττήθηκε από την εκ των ουραγών ομάδα της Α.Ε. Μυλοποτάμου με το ντροπιαστικό 4-2 (παρότι είχε καταφέρει να προηγηθεί στο ημίχρονο 2-1) την ίδια στιγμή που ο Ηρόδοτος λύγιζε την αντίσταση της Κηφισιάς (2-1), ξεφεύγοντας πια 6 ολόκληρους βαθμούς.

Το Αιγάλεω δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την Ιεράπετρα εντός έδρας την 20η αγωνιστική (0-0) και οι Κρητικοί, νικώντας στο τοπικό ντέρμπι της Κρήτης 1-0 τον Ατσαλένιο, εξασφάλισαν οριστικά την πρωτιά. Ο προπονητής του Αιγάλεω είχε αλλάξει ξανά (προσλήφθηκε για τους τρεις τελευταίους αγώνες ο Λευτέρης Βασιλειάδης) ενώ ο Σκοπελίτης, χολωμένος από τις αποδοκιμασίες κάποιων οπαδών, αποχώρησε μη αγωνιζόμενος στα δυο τελευταία ματς.

Η ομάδα τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 36 βαθμούς και τέρματα 31-22.

Στατιστικά:

Στο φετινό πρωτάθλημα το Αιγάλεω χρησιμοποίησε 29 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων σκόραραν οι δέκα. Πρώτοι σε συμμετοχές με 20 παρουσίες (δεν απουσίασαν από κανένα αγώνα) ήταν ο Κατσούλης (δέχθηκε συνολικά 22 γκολ), ο Βέρμπης (πρώτος σκόρερ του 8ου ομίλου με 14 τέρματα) και ο Ψυχογιός (σκόραρε τέσσερις φορές). Έπαιξαν ακόμη οι Δάρρας (19 παρουσίες), Η. Σταύρου (18, με 3 γκολ), Σκοπελίτης (18), Γούλας (18), Κάρδαρης (17), Κοντιζάς (15), Παπουτσής (12, με 1 γκολ), Δουκάκης 11 (4 γκολ), που αποτελούν την ιδανική 11άδα. Έπαιξαν ακόμη οι Τουλουβασίλης (10), Μεϊμάρογλου (9, 1 γκολ), Γεμιστός και Παπασάββας (από 8 συμμετοχές έκαστος), Σπανός (επίσης 8 με 1 γκολ), Πατσατζόγλου, Καμινιώτης και Σαπαλίδης (1 γκολ) που είχαν από 7 συμμετοχές όπως και ο Τσαρκάνι (που δυστυχώς δεν κατάφερε να σκοράρει φέτος), Μιχαλόπουλος και Μπίρης (1 γκολ), αλλά και Μάρτινς (5 παρουσίες με 1 γκολ), όσες κι ο Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης 3, Αθ. Σταύρου 3, Ναυπλιώτης 2, Κοκκιναράς και Πάσχος (από μία συμμετοχή).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...