Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Το μοιραίο 1979 (8ο και τελευταίο μέρος: Ο πικρός αποχαιρετισμός!)


(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Στις 16 Μαΐου του 1979 και ενόψει της κρίσιμης βαθμολογικής κατάστασης, η διοικούσα επιτροπή του συλλόγου αποφάσισε να αναβάλλει για μια ακόμη φορά τις αρχαιρεσίες, οι οποίες αυτή τη φορά προβλεπόταν ότι θα διεξάγονταν στις 3 Ιουνίου. Στην ίδια ανακοίνωση πάντως (που δημοσιεύθηκε στον Τύπο στις 18 του μήνα), έγινε λόγος για συγκρότηση υπέρ-κομματικού ψηφοδελτίου. Δυο μέρες μετά (Κυριακή 20 Μαΐου) πυκνά σύννεφα σκέπασαν τον αγωνιστικό ορίζοντα του Αιγάλεω, αφού η ομάδα ηττήθηκε καθαρά στην Κρήτη από τον Ο.Φ.Η. με σκορ 3-1 και όλα τα τέρματα να σημειώνονται στο β΄ημίχρονο. 



Δεν ήταν τόσο η ήττα, όσο η είδηση που ήρθε από το Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» εκεί όπου, ο αλλοπρόσαλλος Εθνικός (που είχε «σκοτώσει» το «Σίτι» εντός και εκτός έδρας) ηττήθηκε με «κάτω τα χέρια» από την κινδυνεύουσα Παναχαϊκή με 2-0 (!!!) 


Ο επόμενος αγώνας λοιπόν, με αντίπαλο τη Λάρισα εντός έδρας, αποκτούσε χαρακτήρα «ζωής ή θανάτου» αφού η ομάδα του κάμπου δεν είχε ακόμη εξασφαλιστεί, ενώ το Αιγάλεω, για να μην μπλέξει σε περιπέτειες, χρειαζόταν μόνο νίκη. Ο φίλαθλος κόσμος της πόλης κινητοποιήθηκε όλη την εβδομάδα και πράγματι, στο γήπεδο, τη μέρα του αγώνα, 3.000 άτομα έδωσαν το βροντερό τους «παρών», ενισχύοντας τις προσπάθειες των «κυανόλευκων» ποδοσφαιριστών. 


Όμως η Λάρισα άντεξε! Με κορυφαίο τον –αναπληρωματικό- τερματοφύλακα Ταμπάρα και τους αδικοχαμένους –λίγους μήνες μετά- Κοκολίτσιο και Μουσιάρη στη σύνθεσή της, η ομάδα της Θεσσαλίας κατάφερε να μη δεχθεί γκολ (0-0), παρά την ασφυκτική πίεση που δέχθηκε σε όλο το 90λεπτο. Το Αιγάλεω ήταν πια, «κλινικά νεκρό» όπως χαρακτηριστικά έγραψε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» την επόμενη μέρα. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ... αναγεννημένη Παναχαϊκή παραλίγο να κέρδιζε και μέσα στα Γιάννινα (!!!) τον γηπεδούχο Π.Α.Σ.Γ., που βρέθηκε να χάνει στην έδρα του με 2-0 για να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά (2-2). 


Πλέον, όλα κρέμονταν από μία κλωστή, αφού την τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 3 Ιουνίου 1979) το Αιγάλεω ήταν υποχρεωμένο να διεκδικήσει το βαθμό (τουλάχιστον) που έχασε από τη Λάρισα μέσα στο «άντρο» της Καβάλας, η οποία -στον αντίποδα- χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να σωθεί εκείνη σε βάρος του!



Την αποστολή συνόδεψαν 300 ηρωικοί φίλαθλοι του Αιγάλεω οι οποίοι είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να προηγείται (1-0) στο πρώτο ημίχρονο, πριν τελικά και μοιραία καμφθεί (2-1) από την επική αντεπίθεση των γηπεδούχων, που ενισχύονταν από χιλιάδες φανατισμένους (όπως ήταν αναμενόμενο) οπαδούς τους. Κάποιες διαμαρτυρίες της διοίκησης για μη τήρηση των κανονισμών έπεσαν στο κενό και το Αιγάλεω θα έπρεπε να πάρει τον πικρό δρόμο για τη Β΄ Εθνική κατηγορία.



Τέλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...