Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Χρόνια πολλά στον Άλαν Μουρ



Σαν σήμερα (18 Νοεμβρίου 1953) γεννήθηκε στο Νόρθαμπτον της Αγγλίας ο Άλαν Μουρ, ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες (αρχικά σχεδιαστής και εν-συνεχεία αποκλειστικά συγγραφέας) των κόμικς. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του προς τα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν συνεργάσθηκε με τα περιοδικά 2000 AD και Warrior (στο δεύτερο μάλιστα από αυτά συνέγραψε το σενάριο του αντιφασιστικού “V for Vendetta”, από το οποίο προήλθε και η ομώνυμη ταινία). Ο Μουρ έφθασε στον Κολοφώνα του με τη 12τευχη σειρά «Watchmen» (1986) μέσω της οποίας αναμόρφωσε εκ βάθρων τη θεματολογία της «9ης Τέχνης» προσδίδοντάς της μια πρωτόγνωρη πολυπλοκότητα. Ο Μουρ είναι φυτοφάγος, ενώ ασχολείται και με τη μαγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...