Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Τρία χρόνια δίχως το Γιώργο Αμερικάνο...



Γιώργος Αμερικάνος (πηγή: "ΤΟ ΒΗΜΑ")

Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, υπήρξε ο εικονιζόμενος Γιώργος Αμερικάνος, που έφυγε από κοντά μας μια μέρα σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια. Τη μεγάλη καριέρα του την «έγραψε» με την ομάδα της ΑΕΚ, ως αρχηγός και ηγέτης της οποίας έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (4 Απριλίου 1968) αποκτώντας παράλληλα και το παρατσούκλι «παγκόσμιος». Ο Αμερικάνος ήταν διεθνής πλέι μέικερ και δυο φορές κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος Ελλάδας. Γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου του 1942, είχε ξεκινήσει την καριέρα του στη ΧΑΝ Νικαίας ενώ την ολοκλήρωσε στον Απόλλωνα Πατρών, ως παίκτης – προπονητής της ομάδας, στην Α΄ Εθνική κατηγορία (1979-80). Προηγουμένως, κατά τη διετία 1973 – 1975 διετέλεσε παίκτης - προπονητής και του Αιγάλεω, το οποίο ανέβασε στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Την περίοδο 1986-87 ήταν υπηρεσιακός τεχνικός της «Ένωσης». Απεβίωσε στις 7 Οκτωβρίου του 2013, μετά από μακρά ασθένεια. Ήταν συνταξιούχος της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...