Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τζάνις Τζόπλιν (1943 - 1970)


Τζάνις Τζόπλιν (1969) Πηγή: Βικιπαίδεια.

Σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1970, η εμβληματική Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τζάνις Τζόπλιν άφηνε την τελευταία της πνοή σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες από υπερβολική λήψη ναρκωτικής ουσίας , υποκύπτοντας έτσι στην λεγόμενη «κατάρα των 27 ετών» που έχει πλήξει αρκετούς συναδέλφους της. Εκτός από ερμηνεύτρια, η γεννημένη στις 19 Ιανουαρίου του 1943 και πολυτάλαντη Τζόπλιν είχε εργασθεί ακόμη ως ζωγράφος, χορεύτρια, συνθέτης και στιχουργός. Θεωρείται -και μάλλον δίκαια- σαν η κορυφαία τραγουδίστρια του «μπλουζ» και μια από τις καλύτερες του «ροκ» όλων των εποχών. Ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που κατάφεραν να εισδύσουν σε έναν μέχρι τότε ανδροκρατούμενο χώρο, όπως ήταν η ροκ σκηνή. Τιμήθηκε μετά θάνατο (2005) με το βραβείο «Γκράμμυ», ενώ κατέχει μια θέση στο «Rock and Roll Hall of Fame»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τη Μαρινέλλα στη Μαρίνα!

Μαρίνα Σάττι (in.gr) Η Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (1974 – 2024). ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Ολοκληρώθηκ...