Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Αιγάλεω-ΟΦΗ 1-1

Αιγάλεω 1968
Πριν από 42 ολόκληρα χρόνια, το Αιγάλεω, μια μέρα σαν σήμερα, την Κυριακή 26 Ιουλίου του 1970 αντιμετώπισε τον ΟΦΗ εντός έδρας στο πλαίσιο του "Θερινού Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π." για ομάδες Α΄ Εθνικής. Το δημοσίευμα που παραθέτουμε από την "Αθλητική Ηχώ" της επομένης μέρας είναι χαρακτηριστικό, παρότι υπάρχουν μικρά σφάλματα στην αναγραφή των επωνύμων, κάτι που υποδηλώνει (όπως και είναι γεγονός) ότι στη διοργάνωση αυτή έπαιρναν μέρος κυρίως παίκτες της β΄ομάδας των συλλόγων.

Το Πρωτάθλημα αυτό καθιερώθηκε και διεξήχθη αποκλειστικά στη διάρκεια της επταετίας 1968-1974. Αποτελούσε έμπνευση του τότε Γ.Γ.Α. της χούντας Κώστα Ασλανίδη και σκοπό είχε να κρατήσει σε αγωνιστική δράση τους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές των σωματείων, αλλά και να ενισχύσει τα έσοδα του ΠΡΟ-ΠΟ, στα δελτία του οποίου περιλαμβάνονταν οι περισσότερες αναμετρήσεις.

Η ομάδα της πόλης μας ήταν πρωτοπόρος του Νοτίου Ομίλου, φιλοδοξώντας να επαναλάβει την επιτυχία του 1968, όταν είχε αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ναι, το Αιγάλεω έχει κατακτήσει τίτλο Α΄ Εθνικής, μόνο που το είχε καταφέρει, ρισκάροντας τη συμμετοχής της βασικής του ενδεκάδας.

Στο ρεπορτάζ του Διονύση Αβούρη διαβάζουμε ονόματα παικτών που έκαναν καριέρα κυρίως σε μικρότερες ομάδες της πόλης μας, όπως και εκείνα των Τάκη Ντουντούμη και Τάκη Τσαλαμάγκα που διέπρεψαν με τη φανέλα του Αιγάλεω για πολλά χρόνια. Σημειώστε ότι σκόρερ του "Σίτι" στο ματς (τελικό σκορ 1-1) ήταν ο Παντελής Τζανουδάκης, σήμερα δραστήριο μέλος του συλλόγου Παλαιμάχων ("ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.")

Θερινό Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ
Α΄ Εθνικής
Πρωταθλήτριες ομάδες
Θερινό Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ
Β΄ Εθνικής
Πρωταθλήτριες ομάδες
(Νότιος - Βόρειος όμιλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...