Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η ανοιχτή συγκέντρωση του Αιγάλεω Α.Ο.

Β. Λαγογιάννης-Γ. Γιανναράκης-Κ. Ζαχαρόπουλος-
Χρ. Καρδαράς-Ν. Χαραλαμπόπουλος-Δ. Καρβέλας
κατά τη χθεσινή συνέλευση
(φωτό "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ του Αιγάλεω")
Πολλά ενδιαφέροντα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σχεδόν τρίωρης συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδι στην αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Γηπέδου "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης", μεταξύ της διοίκησης του Αιγάλεω Α.Ο. και φιλάθλων της ομάδας.

Από πλευράς διοικούντων παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Γιανναράκης, ο αντιπρόεδρος κ. Τάσος Δενδρινός, ο γενικός γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη κ.κ. Δημήτρης Καρβέλας και Νίκος Χαραλαμπόπουλος, όπως επίσης και ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Βασίλης Λαγογιάννης. Το "παρών" έδωσε ακόμη, ο δήμαρχος της πόλης κ. Χρήστος Καρδαράς.

Από πλευράς ακροατηρίου, στην αίθουσα βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συδέσμου Φιλάθλων της "Θύρας 12" με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μαρίνο Πετράτο, αλλά και σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. των παλαιμάχων ("ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.") του Αιγάλεω Α.Ο. και συγκεκριμένα ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κατσικογιάννης και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γιάννης Νταγκίνης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Ηλίας Συνοδινός, Γιάννης Σάμιος, ο Μπάμπης Σταυρόπουλος κ.α.

Αρχικά πήρε το λόγο ο γραμματέας Κ. Ζαχαρόπουλος, που ευχαρίστησε το φίλαθλο κόσμο για την προσέλευσή του αλλά και τη "Θύρα 12" για τη συμπαράστασή της στην ομάδα.

Ακολούθως μίλησε ο πρόεδρος Γ. Γιανναράκης, ξεκινώντας με ένα ευχαριστήριο προς τους βετεράνους του Αιγάλεω, όπως και προς τους οργανωμένους οπαδούς για τους οποίους είπε ότι με την υποδειγματική συμπεριφορά τους βοήθησαν ώστε το Αιγάλεω να μην αναγκαστεί να καταβάλει κανένα πρόστιμο φέτος, κάτι που έγινε για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Στη συνέχεια, ο ηγέτης του συλλόγου εξέφρασε ορισμένα παράπονα για την ελλατωμένη ανταπόκριση του κόσμου στο ζήτημα της αγοράς εισιτηρίων διαρκείας της παρελθούσας σεζόν, ενώ κατήγγειλε σαν ανυπόστατα διάφορα γραφόμενα σε site και ιστολόγια του διαδικτύου, που όπως είπε τον ταυτίζουν με τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, απειλώντας να καταστρέψουν ότι με κόπο έχει κτίσει στο διάστημα που βρίσκεται στα ηνία του συλλόγου. "Ο καθένας γράφει ότι θέλει, όπου θέλει, με αποτέλεσμα να ρίχνεται λάσπη στο πρόσωπό μου" τόνισε, ενώ κάλεσε οποιονδήποτε έχει αποδείξεις για τις φήμες που διαρρέουν, να τις φέρει στη δημοσιότητα.

Συνεχίζοντας, έκανε έναν απολογισμό της πορείας του τμήματος ποδοσφαίρου, επιχειρώντας παράλληλα να ερμηνεύσει τα αίτια για τη μέτρια αγωνιστική εικόνα της ομάδας. "Ίσως να έκανα ένα λάθος όταν εμπιστεύθηκα το περασμένο καλοκαίρι τον Θωμά Γράφα" είπε, για να προσθέσει ότι υπήρχε το ελαφρυντικό της σπουδαίας εμφάνισης του Αιγάλεω στο προηγούμενο πρωτάθλημα. "Το λάθος έγινε στη διαχείρηση των παικτών" συμπλήρωσε. Για το Θωμά Κουρκούνα εξήγησε ότι ήταν προσωπική του επιλογή και ρόλο για την απομάκρυνσή του έπαιξε το πολύ άσχημο κλίμα που επικρατούσε μέσα στα αποδυτήρια. "Δεν άντεξε, δεν τον σέβονταν καθόλου και δυστυχώς αναγκάσθηκα να τον απομακρύνω. Θα έπρεπε να διώξω είτε εκείνον, είτε δέκα ποδοσφαιριστές, έτσι έκρινα και έτσι έπραξα"

Για τον Κρίστοφ Βαζέχα τόνισε πως με βάση την κατάσταση στα ενδότερα του τμήματος με τις δυο κλίκες όπως είπε που είχαν δημιουργηθεί, ήταν η καλύτερη διάδοχη κατάσταση: "Πίστευα ότι η παρουσία του θα εξασφάλιζε και τον απαιτούμενο σεβασμό, με βάση την ποδοσφαιρική του προϊστορία. Με εμάς έκανε τα πρώτα του βήματα σαν τεχνικός και η ομάδα ρόλαρε έως το τέλος, παρότι δεν πετύχαμε το στόχο μας, που ήταν φυσικά η άνοδος"

Ο πρόεδρος του Αιγάλεω ανέλαβε την ευθύνη όλων των επιλογών προπονητών που έγιναν, "τους οποίους και ευχαριστούμε" είπε. Αμέσως μετά διευκρίνησε: "Η ομάδα δεν ανέβηκε κατηγορία, λόγω του ότι στα εσωτερικά της είχαν δημιουργηθεί δυο παρατάξεις ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να είμαι υποχρεωμένος τώρα εγώ να απολογηθώ σε κάποιους ανθρώπους που επένδυσαν τα λεφτά τους ως χρηματοδότες σε εμάς και βλέπουν το Αιγάλεω να παραμένει στη Δ΄ Εθνική. Έγιναν πολύ άσχημα πράγματα τη χρονιά που πέρασε μέσα στα αποδυτήρια, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει"

Ο Γ. Γιανναράκης απεύθυνε έκκληση για οικονομική στήριξη στους φιλάθλους, είτε με αγορά των νέων εισιτηρίων διαρκείας, που θα τιμώνται 75 ευρώ (περίπου 3-4 ευρώ ανά αγώνα), είτε με κάποιες διαφημίσεις που μπορούν να τοποθετηθούν στο γήπεδο. Ακόμη είπε: "Μπορώ να συνεχίσω να είμαι ο πρόεδρος του Αιγάλεω, υπό την προϋπόθεση όμως ότι όλοι θα είμαστε μαζί, μια γροθιά, συσπειρωμένοι γύρω μου. Ψυχολογικά, για μένα είναι πολύ μεγάλο το βάρος να νοιώθω συνεχώς ότι αμφισβητούμαι". Για τον φετινό προγραμματισμό, ενημέρωσε ότι ήδη έχει γίνει το προσχέδιο, το πλάνο βάσει του οποίου θα κινηθεί η ομάδα. "Θέλουμε Αιγαλιώτικο κλίμα, σε υγιείς βάσεις" είπε.

Ανακοίνωσε ακόμη  την επάνοδο στο Αιγάλεω του ποδοσφαιριστή Κώστα Παπουτσή, την πρόσληψη του Δημήτρη Τσιαμπουρή σαν τεχνικού διευθυντή, του Μάρκου Μαυρομμάτη σαν προπονητή της ανδρικής ομάδας και του Πάρη Βάλβη σαν βοηθού του, καθώς και του Λεωνίδα Δαμουρά σαν διευθυντή των Ακαδημιών, με ένα τμήμα από αυτές να αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Ο πρόεδρος του σωματείου είπε ακόμη ότι στοχεύει να επιτύχει τη συμφωνία με κάποιους χορηγούς, ώστε να καλύπτεται το κόστος των προπονητών των Ακαδημιών και των διαιτητών, για να μην επιβαρύνονται οι γονείς των παιδιών και να παρέχεται έτσι δωρεάν αθλητική εκπαίδευση στα φυτώρια.

Για το δήμαρχο είπε ότι ελπίζει "Πως τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα και θα μας βοηθήσει ο δήμος, με κάποιες κινήσεις, αρκεί να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αδυνατούμε π.χ. να επιβαρυνόμαστε με τα έξοδα συντήρησης του χλοοτάπητα αλλά και άλλων σημείων του γηπέδου. Έχουμε κάνει ενέργειες ώστε το γήπεδο της οδού Εδέσσης να περιέλθει στο ποδοσφαιρικό του Αιγάλεω και κάνουμε έκκληση για βοήθεια τουλάχιστον στις λειτουργικές μας δαπάνες"

Ο Κ. Καρδαράς απαντώντας σε παροτρύνσεις παρισταμένων φιλάθλων -όπως ο Μιχάλης Πατρινός- να βοηθήσει πιο ενεργά, εκδήλωσε το ειλικρινές ενδιαφέρον του παρότι όχι ιδιαίτερα ποδοσφαιρόφιλος. Τόνισε τη μεγάλη στενότητα που υπάρχει στα οικονομικά του δήμου, η οποία δεν επιτρέπει την ενίσχυση αθλητικών συλλόγων. Προέτρεψε τους ανθρώπους της ομάδας να είναι μονιασμένοι, διότι μόνο έτσι οι στόχοι θα επιτευχθούν. Διατύπωσε ωστόσο και έντονα παράπονα για ακαλαίσθητα, έως υβριστικά και χυδαία συνθήματα που γράφονται σε διάφορα σημεία της πόλης και που αποτελούν ντροπή για το Αιγάλεω.

"Δεν έχω αντίρρηση για τα grafity της Θύρας 12" είπε, "Αντιθέτως μου αρέσουν, όταν είναι αξιοπρεπή.
Δε μπορώ όμως να δεχθώ συνθήματα για βία και ναρκωτικά, ούτε  χυδαιότητες. Απομονώστε όσους τα γράφουν, διότι κάνουν κακό" Κατέληξε δε με τις ευχές του για καλή επιτυχία στην ομάδα, όπου από ότι αντιλαμβάνεται, άρχισαν να μπαίνουν οι σωστές υποδομές.

Από τη μεριά του ο Π. Κατσικογιάννης ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τις επιλογές του να χρησιμοποιήσει φέτος σε διάφορες θέσεις, αξιοποιώντας τους, πολλούς Αιγαλιώτες, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Ακόμη απεύθυνε χείρα γνωριμίας με τα μέλη της "Θύρας 12" για μια πιο ζεστή συνεργασία, με γνώμονα το καλό του συλλόγου.

Το λόγο πήρε και ο πρώην πρόεδρος της Ιεράπολης, δημ. σύμβουλος Κώστας Χατζηκώνστας, ο οποίος κάλεσε τον Γ. Γιανναράκη να μην "απολογείται", ούτε να αισθάνεται άσχημα για τις επιλογές του και την ενασχόλησή του με την ομάδα και ζήτησε από τους φιλάθλους να τον στηρίξουν στο έργο του.

Ένταση υπήρξε κατά τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα αποχωρήσουν όλοι εκείνοι οι ποδοσφαιριστές που ευθύνονται για τη διχόνοια μέσα στα αποδυτήρια. Μαζί με τα ονόματα των Βούλγαρη, Ντελμεκούρα και Υφαντή που έχουν από καιρό διακόψει τις σχέσεις τους με το Αιγάλεω, αναφέρθηκαν οι Τζανετάκος, ΤσιρογιάννηςΘ. και Κ. Τεγούσης, Μαστραντώνης, Μπαλάσκας και τα παιδιά του Γ. Κωνσταντόπουλου, όλοι ως πρωταίτιοι της αναταραχής. Στο σημείο αυτό ο Γ. Κωνσταντόπουλος, εμφανώς στεναχωρημένος καθώς και η δική του ιστορία στην ομάδα είναι γνωστή σε όλους, αλλά και τους δυο του γιους έχει αναθρέψει "με αξίες και αρχές" όπως είπε, ζήτησε επίμονα από τον πρόεδρο να αναφερθούν δημόσια οι λόγοι της αποπομπής των Π. και Κ. Κωνσταντόπουλου.

Ο Γ. Γιανναράκης ανταπάντησε ότι ποδοσφαιρικά τα δυο παιδιά του κάνουν, όμως είναι υπεύθυνα, μαζί με τον πατέρα τους, για το άσχημο κλίμα που κυριάρχησε όλη τη χρονιά. "Την αντιπαράθεση Γράφα-Κωνσταντόπουλου την έχω πληρώσει πολύ ακριβά" είπε, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινήσεις. Σε παρεμβάσεις πολλών οπαδών που τον καλούσαν να αναθεωρήσει την απόφασή του για τους δυο Αιγαλιώτες ποδοσφαιριστές, είπε ότι η κρίση του έγινε μετά από πολλή σκέψη και ενώ ήδη είχε δοθεί σε αυτούς μια δεύτερη ευκαιρία το περασμένο καλοκαίρι. "Αν επιμένετε να τους έχουμε στην ομάδα, οι οποίοι το ξαναλέω σαν αθλητές είναι πολύ κατάλληλοι για το Αιγάλεω, θα πρέπει να αναλάβετε εσείς την ευθύνη. Αν με διαβεβαιώσετε όλοι εσείς, κάτι που φυσικά δεν είναι δυνατό να συμβεί, ότι τέτοιες συμπεριφορές δε θα επαναληφθούν τότε πολύ ευχαρίστως να κάνω πίσω. Όμως, εγώ θα είμαι εκτεθειμένος απέναντί σας αν τα ίδια ξανα-αρχίσουν"

Μετά πήρε το μικρόφωνο ο Β. Λαγογιάννης που ανάγνωσε τον οικονομικό ισολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος και στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο γράφων τονίζοντας την ανάγκη να συγκλιθεί γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο., να γίνουν δεκτά τα 11 νέα μέλη των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί από διετίας και να προκηρυχθούν αρχαιρεσίες, ώστε να μπορέσουν όσοι ενδιαφέρονται, να εισέλθουν επίσημα στα διοικητικά του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Καρβέλας, απαντώντας στο παραπάνω αίτημα, έκανε έναν απολογισμό της πορείας των υπολοίπων τμημάτων δίνοντας έμφαση περισσότερο στο μπάσκετ για το οποίο είπε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες της περιόδου διοίκησης του Γ. Ισηγόνη. Μετά τον υποβιβασμό όμως του τμήματος από την Α2 Ανδρών στη Β΄Εθνική τόνισε ότι σε όσους και αν απευθύνθηκε το παρόν Συμβούλιο για οικονομική βοήθεια, έλαβε αρνητική απάντηση. "Όποιος είναι πρόθυμος, είτε μέλος ή όχι, ας έλθει να μας βρει και ας αναλάβει κάποιο πόστο" είπε, "Τον περιμένουμε. Όμως είμαι πεπεισμένος ότι μόνο όσοι είμαστε σε αυτή την αίθουσα ενδιαφερόμαστε και κανείς άλλος" συμπλήρωσε.

Ο Τ. Δενδρινός ανάγνωσε απόσπασμα πρακτικού το οποίο αποδεικνύει ότι από το Δεκέμβριο του 2010 οι 11 αιτήσεις εγγραφής των μελών έχουν γίνει δεκτές από το ΔΣ του Ερασιτέχνη και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα τήρησης των διαδικασιών.

Σε διάφορα σημεία της κουβέντας πήραν το λόγο αρκετοί φίλαθλοι οι οποίοι διατύπωσαν τις απόψεις τους με καλόπιστη διάθεση, κάτι που έδειξε να εκτιμά ο πρόεδρος της ομάδας, ο οποίος τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στη συνέλευση. Ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και ανανέωσε τη μεταξύ τους επαφή για μια δεύτερη συνάντηση που θα κανονισθεί πριν της έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.




6 σχόλια:

  1. Καλά πήγε η συγκέντρωση παρά τις φωνές και τις εντάσεις. Στο τέλος νομίζω ότι εκτονώθηκαν αλλά ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ τα πράγματα.

    ΔΕΝ υπάρχει θέμα πισωγυρίσματος στα διοικητικά. Γιανναράκης και το νέο χρόνο.-

    ΔΕΝ υπάρχει θέμα πισωγυρίσματος στα οικονομικά.

    ΔΕΝ υπάρχει πλέον θέμα πειθαρχίας στα αποδυτήρια.

    Προσωπικά ήθελα να ακούσω αυτά που ειπώθηκαν.

    Το 2013 ας μιλάμε επιτέλους για άνοδο στην Β' Εθνική πλέον.

    ΒΑΣ.ΒΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο αυτό κατάλαβα και ας τα πάρουμε σαν επίσημες διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Διοίκησης. Θα δείξει.
    ΒΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασφαλώς φίλε μου. Εδώ είμαστε για να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις μια υγιή κατάσταση, εδώ είμαστε επίσης και για να ασκήσουμε την καλόπιστη κριτική μας. Πάντα με ζητούμενα την αλήθεια και την εντιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. apo p boroume na agorazoume ta diarkeias?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια ενημέρωση. Φαντάζομαι ότι, μόλις εκδοθούν, θα ειδοποιηθούμε και εμείς σαν "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ", αλλά και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων της "Θύρας 12"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...