Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η ιστορία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (συνέχεια)

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου του 1934, η Ελλάδα υποδέχτηκε  (πάντα στο γήπεδο του ΠΑΟ) τη Γιουγκοσλαβία για την πρώτη αγωνιστική του 4ου βαλκανικού κυπέλλου και θριάμβευσε αναπάντεχα με 2-1, ενώπιον 20.000 θεατών. Στο 12ο μόλις λεπτό ο αρχηγός των φιλοξενουμένων Μπρανίσλαβ Σέκουλιτς με απευθείας φάουλ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή και πλάγια σκόραρε (0-1), νικώντας τον τερματοφύλακά μας Χρήστο Ρίμπα. Στο 38’ ο Γιάννης Βάζος (φωτό) με σουτ βολέ από 25 μέτρα έπειτα από κατεβασιά 40 μέτρων ισοφάρισε. Στο 67’ ο Αντώνης Μηγιάκης κέρδισε από τα δεξιά κόρνερ. Το εκτέλεσε και ο αρχηγός Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, με κεφαλιά, χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα. Μετά τη λήξη, έκπληκτοι οι Γιουγκοσλάβοι δημοσιογράφοι τηλεφωνούσαν από το Βελιγράδι και αναζητούσαν τους απεσταλμένους τους για να πεισθούν ότι όντως η ομάδα τους είχε ηττηθεί!...

Την Πρωτοχρονιά του 1935 η Ελλάδα φιλοξένησε τη Βουλγαρία μπροστά σε 10.000 κόσμο. Το παιχνίδι κυλούσε με προκατάληψη σε βάρος του Γιουγκοσλάβου διαιτητή Μπόρα Βασίλιεβιτς, έως ότου στο 52ο λεπτό (το σκορ ήταν ήδη 1-1, από τα τέρματα του Αγγέλοφ με σουτ εν κινήσει από πάσα του Πάντσεφ στο 42ο λεπτό και του Βάζου με κοντινό σουτ από σέντρα του Μηγιάκη στο 51’) ζητήθηκε πέναλτι υπέρ μας που δεν δόθηκε. Τότε, πολλοί θεατές άρχισαν να αποδοκιμάζουν έντονα και μάλιστα αρκετοί επιχείρησαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο και να επιτεθούν στο ρέφερι.
Το παιχνίδι διακόπηκε για 10 λεπτά, χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Από τον εκνευρισμό που επικράτησε στη συνέχεια ευνοήθηκαν οι γιουγκοσλάβοι, που κατάφεραν να κερδίσουν το ματς εννιά λεπτά πριν το τέλος (81’) χάρις στον Πάντσεφ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια σύγχυση στην άμυνά μας και πλάσαρε από κοντά, αιφνιδιάζοντας τον Αχιλλέα Γραμματικόπουλο.
Ήταν ο πρώτος επεισοδιακός αγώνας της Εθνικής μας ομάδας στα χρονικά...

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...