Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Γιάννης Μαρδίτσης

(Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)

    

Ο Γιάννης Μαρδίτσης (δεξιά), σε εκδήλωση παλαιμάχων του Αιγάλεω, το 2005

Ο Γιάννης Μαρδίτσης (Κλειδί Βοιωτίας 19 Φεβρουαρίου 1933-Αθήνα 26 Ιανουαρίου 2010) ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής, που αγωνίσθηκε σχεδόν σε όλες τις θέσεις άμυνας κέντρου και επίθεσης, κυρίως όμως σε εκείνες του κεντρικού επιθετικού και του κεντρικού αμυντικού.

Βιογραφία και καριέρα

Γεννήθηκε στο Κλειδί Θηβών και ο πατέρας του Ζήσης Μαρδίτσης ήταν ήρωας, πεσών του Ελληνοϊταλικού πολέμου 1940-41. Μετά το θάνατο του πατέρα, η υπόλοιπη οικογένεια μεταστεγάστηκε στο Αιγάλεω Αττικής (1941).
Από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο στην ομάδα της Άρτεμης.

Σε ηλικία 15 ετών αποκτήθηκε από τον Α.Ο. Αιγάλεω και αποτέλεσε μέλος της β' ομάδας. Την περίοδο 1949-50 πήρε το "βάπτισμα του πυρός" με την α' ομάδα στο πρωτάθλημα της Β' τοπικής κατηγορίας, όπου μετείχε ο Αθηναϊκός σύλλογος.
Την περίοδο 1951-52 μονιμοποιήθηκε στη βασική 11άδα, όπου παρέμεινε έως και το 1959-60, όταν και μετεγγράφηκε στην ΑΕΚ, μετά από επιθυμία του προπονητή της Τρύφωνα Τζανετή. Η μετακίνησή του κόστισε στην "Ενωση" το πολύ μεγάλο για την εποχή ποσό των 103.000 δρχ., ενώ στο Αιγάλεω παραχωρήθηκαν και 5 ποδοσφαιριστές. Με την ΑΕΚ έπαιξε 4 περιόδους, κέρδισε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1963, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως παρότι αποκτήθηκε σαν επιθετικός, τελικά καθιερώθηκε στη θέση του σέντερ-μπακ, αντικαθιστώντας επιτυχώς τον τραυματία άσσο Νίκο Μελισσή.

Τη σεζόν 1963-64 τερμάτισε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία με την ομάδα της Κορίνθου, στη Β' Εθνική.Με τα χρώματα του Αιγάλεω έλαβε μέρος σε 105 αγώνες της Α2 και της Α κατηγορίας Αθηνών, πετυχαίνοντας 24 γκολ.Αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας των Ενόπλων και των Νέων, ενώ συμμετείχε σε φιλικούς αγώνες με την Εθνική Ανδρών.Ήταν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α. και από τους βασικούς συντελεστές δημιουργίας του Ομίλου Αντισφαίρισης Παπάγου.

Στις 26 Ιανουαρίου 2010 απεβίωσε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Πηγή"50 Χρόνια Αιγάλεω" (Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, 1998)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...