Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μια παλιά γνώριμη...

Η σημερινή αντίπαλος του Αιγάλεω ΠΑΣ Κόρινθος (Φιλικός αγώνας, 6:00 μ.μ., "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης") είναι μια ομάδα με πλούσια ιστορία, που πλέον όμως βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, καθώς έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί σε υποβιβασμό από τη Football League 2 στη Δ΄ Εθνική, λόγω ατασθαλιών του προέδρου της και παλαιού παίκτη του Αιγάλεω κ. Σωτήρη Μαυρονάσιου.

Το Αιγάλεω έχει πολλές φορές στο παρελθόν αντιμετωπίσει την ομάδα του ισθμού, με συγκλονιστικότερη ανάμνηση των φιλάθλων της πόλης μας το παιχνίδι της 19ης Ιουνίου του 1977 όταν με τη νίκη την οποία σημείωσε το "Σίτι" χάρις σε γκολ του Χάσταλη (1-0), ανέβηκε πανηγυρικά στην Α΄ Εθνική κατηγορία.

Επισημαίνεται ότι το Αιγάλεω δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός ή εκτός έδρας από την Κόρινθο σε αγώνα πρωταθλήματος Β΄ ή Γ΄ Εθνικής (αφού οι δυο ομάδες δεν έπαιξαν ποτέ μαζί στη μεγάλη κατηγορία), ενώ, στον αντίποδα, τρεις φορές η Κόρινθος έχει αποκλείσει το Αιγάλεω στη διοργάνωση του Κυπέλλου και συγκεκριμένα το 1977-78 στην Κόρινθο, το 1979-80 στο γήπεδο Περιστερίου στα πέναλτι και το 1984-85 πάλι στην Κόρινθο με 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο άθλος της Μπίλι Τζιν Κινγκ!

( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Όταν μιλάμε για το γυναικείο τένις το μυαλό των παλαιότερων φίλων του αθλήματος μάλλον πηγαίνει αυτό...