Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Συγχαρητήρια επιστολή του Δήμαρχου Αιγάλεω στην Νικόλ Κυριακοπούλου

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια
(Φωτό: www.runnermagazine.gr)
Την πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου (φωτό) συνεχάρη, δια επιστολής του ο δήμαρχος της πόλης μας Χρήστος Καρδαράς. Να σημειωθεί ότι η αθλήτρια τυγχάνει υπάλληλος του Δήμου Αιγάλεω.
Ακόμη, ο κ. Καρδαράς απέστειλε επιστολή προς τη Διοίκηση του ΟΑΣΑ, διαμαρτυρόμενος για την πρόσφατη κατάργηση λεωφοριακών γραμμών που εξυπηρετούσαν τους πολίτες του Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας του Δήμου ανακοινώθηκαν τα εξής:

1) Να ανακληθεί η απόφαση του ΟΑΣΑ



Επιστολή του Δημάρχου Αιγάλεω


Την έντονη αντιθεσή του στην απόφαση του ΟΑΣΑ να διακόψει την λειτουργία τεσσάρων λεωφορειακών γραμμών που διέρχονται από το Αιγάλεω και εξυπηρετούν εκατοντάδες πολίτες, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς.


Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ, την οποία κοινοποιεί προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Ραγκούση, τον υπουργό εσωτερικών κ. Καστανίδη, τα πολιτικά κόμματα, τους Βουλευτές της Β Αθήνας, την ΚΕΔΚΕ, την ΤΕΔΚΝΑ, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς κάνει λόγο για προκλητική απόφαση του εν λόγω οργανισμού αφού δεν υπήρξε καμιά προηγούμενη συζήτηση με την Αυτοδιοίκηση.


Επιπλέον ο Δήμαρχος Αιγάλεω χαρακτηρίζει την εν λόγω απόφαση αδικαιολόγητη και ασυμβίβαστη με τις συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής.


Τέλος, ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης με την συνέχιση της λειτουργίας των τεσσάρων γραμμών και την περαιτέρω ενίσχυση της συχνότητας των δρομολογίων.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής :


Κύριε Πρόεδρε,


Η απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) να διακόψει τις τέσσερις λεωφορειακές γραμμές ( 802, 803, 804 και 812 ), που διέρχονται από την πόλη μας και εξυπηρετούν εκατοντάδες συμπολίτες μας, είναι αναίτια, αδικαιολόγητη και ασυμβίβαστη με τις συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής.


Ταυτόχρονα είναι και προκλητική αφού ελήφθη χωρίς καμιά προηγούμενη συζήτηση με την Αυτοδιοίκηση, απαξιώνοντας με αυτό τον τρόπο τον θεσμό και αδιαφορώντας για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.


Μια τέτοια απόφαση προκαλεί σωρεία προβλημάτων στην μετακίνηση των πολιτών του Αιγάλεω και της ευρύτερης περιοχής, η αντίδραση των οποίων είναι ήδη εμφανής και αναμένεται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα.


Ο Δήμος Αιγάλεω ζητά από τον ΟΑΣΑ την άμεση άρση της συγκεκριμένης απόφασης και την επαναλειτουργία των τεσσάρων λεωφορειακών γραμμών με περαιτέρω ενίσχυση της συχνότητας των δρομολογίων, ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής.


Φωτό: www.aixmi.gr
2) Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την χωροθέτηση μουσουλμανικού χώρου λατρείας στον Ελαιώνα.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω στην συνεδρίαση του στις 26 Ιουλίου 2011, αφού συζήτησε ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα της χωροθέτησης μουσουλμανικού χώρου λατρείας στην περιοχή του Ελαιώνα, στα όρια του Δήμου Αθηναίων με τον Δήμο Αιγάλεω, αποφάσισε κατά πλειοψηφία :


1)Κατ΄αρχήν δεν είναι αντίθετο με την δημιουργία και λειτουργία μουσουλμανικού χώρου λατρείας στην περιοχή του Ελαιώνα, με την προϋπόθεση να χωροθετηθούν ταυτόχρονα, ανάλογοι χώροι εντός αλλά και εκτός Αττικής.


2)Επιπλέον να κατασκευασθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές, οι αναγκαίες για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου πιστών στην συγκεκριμένη περιοχή.


3)Σε κάθε άλλη περίπτωση και ιδιαίτερα στην μη υλοποίηση των ανωτέρω προϋποθέσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο με την παρούσα απόφασή του εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας ( ΟΡΣΑ ) και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια του με σκοπό την περιφρούρηση των συμφερόντων των πολιτών της περιοχής και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.


4)Ζητάμε από τον ΟΡΣΑ και τους καθ΄ύλην αρμοδίους Υπουργούς να προβούν στις αναγκαίες εκείνες Νομοθετικές διαδικασίες και ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενη περίπτωση χωροθέτησης που μεταβάλλει τους ήδη, με το υφιστάμενο Π.Δ. για τον Ελαιώνα κοινόχρηστους χώρους, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, με δεδομένο ότι οι κοινόχρηστοι αυτοί χώροι ελαχιστοποιούνται βαθμιαία σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.


Το παρόν κείμενο – απόφαση έχει ήδη σταλεί στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), την ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, Δήμο Αθηναίων, Πολιτικά κόμματα και τους Βουλευτές Β εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...