Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΡΕΤΡΟ: Αιγάλεω 1971-72

Άνω οι Τσιαμπουρής, Πουπάκης, Γιαννακόπουλος, Γρίμμας, Ζαντέρογλου, Λυκουρίνος
και κάτω οι Τσαλαμάγκας, Χρυσοστόμου, Τσιμαχίδης, Σταυρόπουλος, Κυριακίδης.
(Από το αρχείο του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου)
Πριν από σαράντα ολόκληρα χρόνια, η ποδοσφαιρική ομάδα του Αιγάλεω απολάμβανε στιγμές δόξας στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την περίοδο 1971-72, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τα εύσημα από τη συμμετοχή της στο βαλκανικό κύπελλο, την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου και την κατάκτηση της 4ης θέσης στο πρωτάθλημα, στόχευε ακόμα ψηλότερα.

Δημοσίευμα αθλητικού περιοδικού της εποχής,
σχετικά με αγώνα Αιγάλεω-ΟΣΦΠ.
Αριστερά διακρίνεται ο άσσος του "Σίτι"
Αλέκος Ιορδάνου
Με τεχνικό το γιουγκοσλαύο Αλέξι Πέτροβιτς, το "Σίτι" είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Χαρακτηριστική της εκτίμησης που έτρεφαν οι πάντες για την ομάδα είναι το καρτ-ποστάλ που δημοσιεύουμε, με τη φωτογραφία του Αιγάλεω κατά την πρώτη αγωνιστική της νέας χρονιάς, στο γήπεδο ΠΑΟ.

Ιδιαίτερη αίσθηση στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της χώρας μας προκάλεσε εκείνη τη χρονιά η διπλή επικράτηση της ομάδας μας επί του ΠΑΟΚ (2-1 στην Τούμπα και επίσης 2-1 στο δημοτικό μας στάδιο), με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πρόδρομο Κυριακίδη, που σημείωσε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...