Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Γιώργος Καφετζής, ο Ανατρεπτικός!



Αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές, όσο και εμβληματικές φυσιογνωμίες της πόλης μας. Ο εκδότης-δημοσιογράφος Γιώργος Καφετζής, φίλος εδώ και πολλά χρόνια, είναι ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου: Διεισδυτικός, μαχητικός, βαθιά πολιτικ, λάτρης της παραδοσιακής Αριστεράς, αγωνίζεται να αφυπνίσει με την πένα του συνειδήσεις και να ευαισθητοποιήσει τους συνδημότες του για τα κοινά και όχι μόνο. Μόνο που το κάνει με το δικό του, έναν ξεχωριστά δηκτικό τρόπο που κάποιους ενοχλεί. Αυτοσαρκαστικός όσο δεν πάει άλλο, επιμένει να μην ταυτίζεται με το σωρό, να βλέπει πίσω από τα γεγονότα και να μη μασάει τα λόγια του.

Κυρίες και κύριοι, απολαύστε τον:

1) Πόσο ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά είναι κατά τη γνώμη σας κ. Καφετζή οι Αιγαλιώτες;


Eλαχιστότατα έως καθόλου. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το νέφος ζει και βασιλεύει, χρόνια τώρα στο Αιγάλεω και κινούνται για 500 μέτρα με το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα. Ο επαγγελματίες τής Ιεράς Οδού έχουν επιβάλλει, κακώς, το παρκάρισμα σ' αυτό τον δρόμο. Δεν έχουν καταλάβει πως όσα θα βγάλουν από τους... παρκάροντες, θα τα πληρώσουν αργότερα στους γιατρούς. Είναι τρομακτική η επιβάρυνση. Πολιτικά, είχαμε πριν μερικά χρόνια την επικράτηση μιας παράταξης εξαιτίας τών υποσχέσεων που δίνονταν τηλεφωνικά σε χιλιάδες... λιγούρηδες (επιεικής όρος) συνδημότες που την πίστεψαν, για παράδειγμα. Αλλά και οι καθημερινές συζητήσεις που κάνω με συνδημότες, με έχουν πείσει ότι εκτός από ένα 3% περίπου, οι υπόλοιποι είναι μέσα σε οξεία έως σχιζοφρενική σύγχυση. Καλλιτεχνικά, είμαι ικανοποιημένος κατά 90%, έχει καλλιτεχνική κίνηση το Αιγάλεω και μπράβο σ' αυτούς που συμβάλλουν σ' αυτήν.

2) Η παρακμή σα λέξη ή σα κατάσταση χαρακτηρίζει τελικά την πόλη μας ή όχι;

Βεβαίως, αρκεί κάποιος να πάει σε κάποιες εκδηλώσεις όπως το Μαθητικό Φεστιβάλ και να ...απολαύσει τη χάβρα τών Ιουδαίων και τους... περιπατητές, μπροστά από τη λάθος κατασκευασμένη σκηνή τού ανοιχτού θεάτρου μας, κατά τη διάρκεια τών εκδηλώσεων αυτών. Έλλειψη αυτοσεβασμού το κυριότερο στοιχείο. Έχει διαμορφωθεί εδώ και 15 χρόνια ένας πολίτης που τα έχει γράψει όλα στα τέτοια του και έχει άποψη κιόλας για τα τεκταινόμενα. Γι' αυτό κι εγώ πολλές φορές αισθάνομαι ως μέλλων δολοφόνος!!! Θα πνίξω κανέναν καμιά ώρα!!!!


3) Αληθεύει η ρήση σας πως αν γράφατε την εφημερίδα σας όπως πραγματικά θα θέλατε, θα τη διαβάζατε μόνο εσείς;

Όχι, αυτό που αναφέρεις είναι ασύστολο ψέμα, ντροπή σου. Θα τη διάβαζα εγώ, εσύ, η Ρένα, ο Μπούτρης και οι αρθρογράφοι και λογοτέχνες που δημοσιεύουμε κείμενα και ποιήματά τους!!!!! Άντε κι ο Μπίρμπας!!!!!

4) η γραφίδα σας θεωρείται από αρκετούς ακραία. Τι απαντάτε;

Είμαι πολύ μετριοπαθής, γιατί δεν θέλω αγωγές και μηνύσεις, όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μη σκοτώσω κανέναν απ' αυτούς που θα 'θελαν να με σύρουν στα δικαστήρια, κι έτσι πάω για ζωοκτονία. Και δεν είναι θέμα γραφίδας, αλλά τού τεράστιου και ανυπέρβλητου, σούπερ έξτρα ούλτρα ιμομπιλάιζερ μεγαλομυαλού μου που είναι το πρώτο στον Γαλαξία κι ακόμα παραπέρα.


5) Κάποιοι άλλοι (και επώνυμοι μεταξύ τους) χαρακτήρισαν κάποτε το ΑΙΓΑΛΕΩ "φυλλάδα". Κρατάτε κακία;

Βεβαίως και είναι φυλλάδα, γι' αυτό αντιστέκομαι στα ταμπλόιντ κι έχω μεγάλο σχήμα σελίδας. Είμαι παραδοσιακός σταλινικός. Τους ευχαριστώ για τη σωστή κριτική τους. Βέβαια η Καθημερινή είναι μεγαλύτερη σε σχήμα, όπως και μια εφημερίδα στην Κρήτη που είναι 2 μέτρα, αλλά πού θα πάει, θα τις φτάσω όταν μεγαλώτσω!!!!!


6) Με τα αδέσποτα σκυλιά τι πρόβλημα έχετε; Είστε κατά των φιλόζωων;

Είμαι υπέρ τών φιλόζωων, δηλαδή υπέρ αυτών που αγαπούν τούς ανθρώπους!!!

7) Γιατί νομίζετε ότι στο Αιγάλεω, έναν κατά παράδοση "αριστερό" δήμο, πυκνώνουν τελευταία τα φαινόμενα ρατσισμού;


Μάλλον δεν το έχω αντιληφθεί αυτό. Ίσως να συμβάλλει κι η κακή ψυχολογία τού κόσμου που καταπιέζεται από την κυβέρνηση τού αμερικανού.


8) Τι γνώμη έχετε για όσους συνδημότες μας επέλεξαν να μετακομίσουν σε άλλες περιοχές;

Σωστοί, μάγκες, πρώτοι. Ειδικά αυτοί που έχουν πάει Παπάγου, Χολαργό κι εκεί γύρω. Καλύτεροι βέβαια είναι αυτοί που έχουν πάει Άγιο Στέφανο. Μιλάμε για το ανφάν γκατέ. Κι εγώ με βλέπω εντός ολίγου να την κάνω για Σαλαμύκονο!!!


9) Για πόσα ακόμη χρόνια θα διαβάζουμε το ΑΙΓΑΛΕΩ στην παραδοσιακή του μορφή;

Έχω προαναγγείλει ότι το αργότερο το 2016 η εφημερίδα θα είναι είτε σε DVD είτε διαδικτυακή δωρεάν. Αυτό μπορεί να γίνει και σε λίγους μήνες. Θα δούμε, αναλόγως την κατάσταση και τα κέφια. Θα μοιάζει πιο πολύ με κανάλι (που έχω ήδη) παρά με εφημερίδα. Ετοιμάσου για εμφανίσεις, πολυγραφότατε!!!

10) Το ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ σας εύχεται να τα χιλιάσετε (και τα χρόνια σας και τα φύλλα σας!!!)

Νίκο μου, έχω σκοπό να αποσυρθώ μετά από 3000 χρόνια, τα 1000 δεν μου φτάνουν. Εξάλλου είναι λαϊκή απαίτηση αυτό!!!..

3 σχόλια:

  1. Έχετε κάνει λάθος τη φωτογραφία, έχετε βάλει άλλον συνδημότη, βγάλτε τη! Επίσης αντικαταστήστε το "δεικτικό" με το σωστό "δηκτικό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την τάξη, το ορθογραφικό λάθος διορθώθηκε. Ωστόσο, η παρατήρησή σας για τη φωτό του κ. Καφετζή είναι "άνοστη" (για να χρησιμοποιήσω μια ήπια έκφραση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nικολάκη, ξέρω τι σου λέω, βγάλτην τώρα. Μη του βάζεις φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...