Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Λαμπρή εκδήλωση για τη Μικρασία


Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ παρουσίας πλήθους δημοτών στο ΠΚ Αιγάλεω "Γιάννης Ρίτσος" η εκδήλωση για τη Μικρασία, που διοργάνωσαν από κοινού το 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω και ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω "Νέες Κυδωνίες".


Στην αίθουσα κυριάρχησε έντονη συναισθηματική φόρτιση, καθώς είναι γνωστό ότι η πληθυσμιακή σύνθεση της πόλης μας προήλθε κατά μεγάλο βαθμό από την προσθήκη των διωγμένων από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας. Προβλήθηκαν οπτικά ντοκουμέντα από τη μεγάλη καταστροφή του έθνους, ενώ μαθητές και μαθήτριες εκφώνησαν δραματοποιημένους διαλόγους και ερμήνευσαν μικρασιάτικα τραγούδια και ποιήματα με θέμα την απώλεια της Ιωνίας.


Στην ομίλία της, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών κα Νίνα Τσιναρίδου αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο εκείνων των τραγικών γεγονότων που πριν 90 χρόνια συγκλόνισαν ολόκληρο τον ελληνισμό, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε το ακροατήριο για τη λειτουργία του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού και Μνήμης που έχει ιδρυθεί στο Αιγάλεω, με μέριμνα του συλλόγου.


Την ευθύνη της όλη εκδήλωσης είχε η διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου, υπό τον κ. Αγαπητό, ενώ συντόνισαν οι καθηγήτριες κυρίες Ευαγγελία Αγαπητού, Φωτεινή Καράμπελα, η υπεύθυνη των πολιτιστικών του δήμου κα Πρεβεζάνου, καθώς και το μέλος του συλλόγου Μικρασιατών κα Αθηνά Δασκαλάκη, που έχει αναπτύξει σπουδαία  δράση και μέσω του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, όπου υπηρετεί.


Στην βραδιά μνήμης παίχθηκαν μικρασιάτικα τραγούδια από ορχήστρα, ενώ παρουσιάσθηκαν παραδοσιακοί χοροί από χορευτική ομάδα, ντυμένη με τις παραδοσιακές μικρασιατικές στολές.



Το "παρών" έδωσε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς, ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκος Μπατσάρας, η πρόεδρος της βιβλιοθήκης κα Χρύσα Κοπιτσή, η κα Μαρία Βαμβακοπούλου, εκπρόσωποι άλλων πολιτιστικών συλλόγων, δημοτικοί σύμβουλοι, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καφετζής κ.α.


2 σχόλια:

  1. Μπορεί να πέρασαν τόσα χρόνια από αυτή την μεγάλη καταστροφή του έθνους αλλά η καρδιά μας σκιρτά και δάκρυα έρχονται στα μάτια όταν ακούμε αυτές τις αφηγήσεις και τα τραγούδια,ιδίως σε εμάς που είχαμε συγγενείς πρόσφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάλογος Μικρασιατικών Συλλόγων https://2022mikra-asia.blogspot.com

    Είναι πλέον πολλοί οι μικρασιατικοί σύλλογοι που παίρνουν θέση στο ερώτημα
    2022
    Έτος Προσφυγικής Μνήμης
    ή Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού;
    Οι (έως τώρα) Μικρασιατικοί Σύλλογοι ζητούν το 2022 να ανακηρυχθεί:
    50 σύλλογοι ως -> Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού
    1 σύλλογος -> Έτος Ξεριζωμού Μικρασιατών 1922-2022
    3 σύλλογοι -> Έτος Μικρασιατικού και Ανατολικοθρακιωτικου Ελληνισμού
    1 σύλλογος -> Έτος Προσφυγικής Μνήμης
    4 σύλλογοι -> Μικρασιατικής Μνήμης
    1 σύλλογος -> Ελληνισμού της Ανατολής
    1 σύλλογος -> Μικρασιατών και Γενοκτονία τους
    1 σύλλογος -> επετειακό για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή
    Περισσότερα εδώ: Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας https://www.facebook.com/groups/299688290162971

    Στις επόμενες μέρες αναμένονται πολλοί περισσότεροι. Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι που βγήκαν μπροστάρηδες ενημερώνουν για αυτή την πρωτοβουλία και εμείς γινόμαστε αρωγοί στη προσπάθεια τους.

    Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για διορθώσεις και επικαιροποίηση στοιχείων είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.
    https://2022mikra-asia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...