Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ορισμός του πέναλτι!


Δεν είχαν περάσει παρά λίγες μόνο ώρες από την αναμέτρηση του "Καυτανζογλείου" μεταξύ Ηρακλή και Λάρισας, για την τρίτη αγωνιστική της Super League Hellas και τα παράπονα για τη διαιτησία του καβαλιώτη Ναθαναήλ Χαραλαμπίδη έδιναν και έπαιρναν.

Με πρόσφατο ακόμα το "ντόρο" που ξεσήκωσε ο συνάδελφός του Γιώργος Δαλούκας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" δύσκολα θα πιστέψει ο οποιοσδήποτε ότι το φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και μην ξεχνάτε, είμαστε μόνο στην αρχή, τι θα δούμε στη συνέχεια άραγε; Να χρειάζεται να βγει ...μαχαίρι, για να υποδειχθούν κάποιες παραβάσεις (αστειευόμαστε βεβαίως, κατά τη γνωστή έκφραση) ή να παρέμβει το ...ΔΝΤ (μπλακ χιούμορ εδώ)

Αναφερόμαστε φυσικά στη φάση του 82ου λεπτού (σκορ 1-0 υπέρ του "γηραιού" από το α' ημίχρονο), όταν ο ακραίος οπισθοφύλακας των γηπεδούχων Χοσέμι αγκαλιάζει με βίαιο τρόπο μέσα στην περιοχή και στην κυριολεξία γκρεμίζει κάτω, τον επελαύνοντα Μπλάζεκ των Θεσσαλών, χωρίς ο άρχων του αγώνα να ...συγκινείται καταλογίζοντας το εξόφθαλμο πέναλτι!

Δίκαιες οι διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, εύλογη η απορία των ελλήνων φιλάθλων. Κι αν ο κ. Δαλούκας είχε να κάνει με μια "δύσκολη" φάση (όπως υποστήριξαν ορισμένοι, κακώς κατά την άποψή μας, διότι όφειλε να "διαβάσει" καλύτερα ότι είδε) ο κ. Χαραλαμπίδης εδώ δεν έχει κανένα απολύτως ελαφρυντικό. Δε μας αρέσει η κατόπιν εορτής κριτική, ωστόσο δεν είναι δυνατό να γίνει διαφορετικά. Θα μπορούσε αν ήθελε να συμβουλευτεί τον αρμόδιο βοηθό, αλλά δεν το έπραξε. Προφανέστατα είχε "τύψεις" από την ακύρωση ενός τέρματος του Ηρακλή σαν επιθετικό φάουλ πάνω στον Νταμπίζα για το οποίο δεν ήταν σίγουρος (;) αν έπραξε σωστά και έσπευσε να ισοφαρίσει τα λάθη, κατά πάγια τακτική των περισσοτέρων ελλήνων διαιτητών. Έτσι όμως κατάφερε να αφήσει διπλά δυσαρεστημένους τους αγωνιζόμενους.

Σα να μην έφτανε όμως αυτό, ήρθε και η ανεπαρκέστατη διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη, την επομένη, στο παιχνίδι ΑΕΚ-Αστέρα Τρίπολης (2-2), όπου ο εν λόγω ρέφερι (οφθαλμίατρος στο επάγγελμα) αρνήθηκε να υποδείξει τρεις κραυγαλέες περιπτώσεις πέναλτι που σημειώθηκαν υπέρ της γηπεδούχου, βάζοντας σε μαύρες σκέψεις τους ανθρώπους της "Ένωσης", σχετικά με ποια τύχη τους επιφυλάσσεται στην εφετινή διοργάνωση.

Έχουμε κάθε καλή προαίρεση, έναντι ανθρώπων που επιλέγουν να υπηρετήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο επωμιζόμενοι τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις ενός τέτοιου δύσκολου ρόλου, όπως είναι αυτός του διαιτητή. Ωστόσο δε μπορούμε να δεχτούμε ότι το λάθος διορθώνεται με λάθος. Κι αν βέβαια ανακαλυφθεί πρόθεση στο λάθος, τότε τα πράγματα χειροτερεύουν δραματικά. Όλοι οι διαιτητές της Α' Εθνικής είναι νέοι στην ηλικία, αθλητικοί στο παράστημα, ταλαντούχοι, γυμνασμένοι, ενημερωμένοι. Με μια λέξη είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Λάθη επομένως τέτοιας βαρύτητας δεν επιτρέπονται. Το λάθος είναι ανθρώπινο φυσικά, όμως σε περιπτώσεις που διακυβεύονται συμφέροντα και χρήματα τόσων πολλών από ένα λάθος, θα πρέπει απαραίτητα να επιβάλλονται και οι αντίστοιχες ποινές. Και το ξαναείπαμε, πρέπει αυτές να είναι όσο χρειάζεται αυστηρές, για να πεισθεί και ο πλέον προκατειλλημένος οπαδός πως καμιά νέα "παράγκα" υπέρ συγκεκριμένης μεγαλο-ΠΑΕ δε βρίσκεται ξανά προ των πυλών.

Αλίμονο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...