Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Επιλέγουν ελληνικά οι σύλλογοι των χαμηλών κατηγοριών


Σε επιλογές ελλήνων προπονητών έχουν στραφεί κατά την τρέχουσα περίοδο δεκαεπτά από τις 18 ΠΑΕ της "Football League" (Β' Εθνική), καθώς ο μόνος ξένος τεχνικός που προσελήφθη (κι αυτός με ελληνική ...προϋπηρεσία) είναι ο βέλγος πρώην διεθνής αμυντικός Στεφάν Ντεμόλ, ο οποίος εργάζεται στον ΠΑΣ Γιάννενα.
Το γεγονός που επισημαίνουμε είναι μεν ελπιδοφόρο, αφού η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους γηγενείς τεχνικούς ήταν μια πραγματικότητα εδώ και χρόνια, ωστόσο πεποίθησή μας είναι πως η "στροφή" αυτή που καταγράφεται πλέον, έχει να κάνει πρωτίστως με οικονομικούς λόγους.
Ασφαλώς και υπάρχουν πλεονεκτήματα για μια ομάδα που θα διαλέξει έναν προπονητή έμπειρο, από την εγχώριο αγορά, γνώστη της πραγματικότητας και των συνθηκών της κατηγορίας. Όμως, η πρόσληψη ενός καταξιωμένου αλλοδαπού προσφέρει νέες δυνατότητες. Το ερώτημα είναι κατά πόσο υπάρχουν τα λεφτά για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις αυτής της κατηγορίας, τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίξουν μεγάλα προβλήματα, ακόμη και βιωσιμότητας.
Για να περάσουμε όμως στην ουσία, ένα κράμα παλαιών και νέων προπονητών αποτελεί τον καμβά πάνω στον οποίο θα παιχτεί το πρωτάθλημα, από τεχνικής πλευράς. Στην τεράστια εμπειρία του παλαιού άσσου της ΑΕΚ Στάθη Σταθόπουλου (φωτό)επέλεξε να στηριχθεί η Καλλιθέα. Το Μιχάλη Γρηγορίου (πρώην ποδοσφαιριστή Νάουσας και Πανιωνίου) διάλεξε η Δόξα Δράμας. Η Αναγέννηση Καρδίτσας ποντάρει στην όρεξη του ομογενή Τζο Παλατσίδη που ως παίκτης πέρασε μεταξύ άλλων από Καλαμαριά και ΠΑΟΚ.
Ο Παναιτωλικός για ακόμη μια φορά εμπιστεύεται ένα δικό του παιδί, το Γιάννη Νταλακούρα, ενώ στον Πανθρακικό προσλήφθηκε ο δραμινός Κώστας Βασιλακάκης, η παλιά γνώριμη ηγετική φυσιογνωμία των μετόπισθεν της Δόξας. Ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι ο εκλεκτός του Διαγόρα Ρόδου, ο Γιάννης Χατζηνικολάου (με πολυετή αγωνιστική θητεία σε Άρη και Ιωνικό) του ΟΦΗ και ο Γιώργος Χατζάρας (με το πλούσιο βιογραφικό) εκείνος της ομάδας του Πιερικού.
Τον Αντώνη Μανίκα (παλαιό τερματοφύλακα του Πανιωνίου και αρκετών άλλων συλλόγων) προσέλαβε ο Θρασύβουλος Φυλής, τον πολύπειρο Γιώργο Φοιρό (που δε χρειάζεται φυσικά συστάσεις) ο Λεβαδειακός, το Γιώργο Βαζάκα η Ηλιούπολη και τον γνωστό από την καριέρα του σε Πανιώνιο, Αιγάλεω, Αθηναϊκό κ.λ.π. Νίκο Παντελή , ο Εθνικός Αστέρας Καισαριανής. Βέροια και Αγροτικός Αστέρας προτίμησαν τις ασφαλείς λύσεις των πετυχημένων Απόστολου Χαραλαμπίδη και Περικλή Αμανατίδη αντίστοιχα, τη στιγμή που στα Τρίκαλα (τα οποία επέστρεψαν στη Β' Εθνική με μεγάλα όνειρα) έβαλε την υπογραφή του ένας ακόμη "γερόλυκος" της κατηγορίας, ο Σάββας Παντελίδης.
Ο Νίκος Γκουλής, αστέρας του Πανελευσινιακού και του ΟΦΗ δυο-τρεις δεκαετίες πριν, εργάζεται ήδη στον Εθνικό Πειραιώς και τέλος, ο Γιώργος Μπένος κρατάει τα ηνία του Ιωνικού Νικαίας.

Όμως και στις χαμηλότερες κατηγορίες συναντάμε γνωστά ονόματα: Χόρχε Μπάριος, Μιχάλης Κασάπης, Μιχάλης Ζιώγας, Έλβιο Μάνα, Θόδωρος Δαλκίδης, Γιώργος Στράντζαλης, Παναγιώτης Γκουτσίδης, Νίκος Λάππας, Γιώργος Λαδιάς, Μίκι Τσίρκοβιτς, Αλέκος Βοσνιάδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Πέτρος Δημητρίου, Κώστας Λίβας, Γιώργος Καμπερίδης, Δημήτρης Σπανός, Μουράτ Σεροπιάν κ.α. βρίσκονται στην τεχνική ηγεσία σωματείων της Γ' Εθνικής ("Football League 2"), ενώ ακόμα πιο χαμηλά (Δ' Εθνική και τοπικά) συναντάμε τους Μύρωνα Σηφάκη (Ανταγόρας Κω), Πέτρο Μπόντζο (Γλυκά Νερά), Μιχάλη Γρύμπιλα (ΑΕ Νέου Φαλήρου), Βασίλη Ξενάριο (Μαύρος Αετός Κορυδαλλού), Κώστα Τσιρώνη (Ολυμπιακός Λιοσίων), Σάββα Καπαγερίδη (Αχιλλέας Κορυδαλλού) κ.λ.π.
Ευχόμαστε σε όλους επιτυχία στο έργο τους και οι καλύτεροι να δικαιωθούν από τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...