Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Όλα τα ' χε η μαριορή...



Με αυτό το υποτιμητικό σχόλιο χαρακτήρισαν τα ΜΜΕ της εποχής, την ατυχή έμπνευση που είχε το πρώτο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας μας (ΕΡΤ) να ανακοινώσει πριν από 33 χρόνια εν είδη πρωταπριλιάτικου αστείου μια είδηση, που αναστάτωσε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 1 Απριλίου του 1977 και ενώ η αποστολή της ΑΕΚ είχε αποσυρθεί σε ξενοδοχείο για να προετοιμαστεί ενόψει του πρώτου αγώνα κατά της περίφημης Γιουβέντους για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, τον οποίο θα έδινε σε λίγα 24ωρα, ο εκφωνητής του τηλεοπτικού σταθμού γνωστοποίησε στους εμβρόντητους τηλεθεατές το απίθανο: Πως δήθεν η αρμόδια επιτροπή Εφέσεων της UEFA είχε κάνει δεκτή μια ένσταση της αγγλικής ΚΠΡ (την οποία η "Ένωση" είχε αποκλείσει στα προημιτελικά (μετά από τιτάνια προσπάθεια και στη διαδικασία των πέναλτι) και ως εκ τούτου ο αγώνας ρεβάνς θα έπρεπε να επαναληφθεί!

Περιττό να αναφέρουμε ότι εκατοντάδες τηλεφωνήματα άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή από φιλάθλους, δημοσιογράφους και παράγοντες, ενώ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παραλίγο να πάθουν ... συγκοπή στο άκουσμα και μόνο της είδησης. Ήταν γνωστό με πόσο κόπο είχαν καταφέρει να προκριθούν επί των αντιπάλων τους και γιαυτό το λόγο θεωρούσαν εξωφρενικό να υποχρεωθούν να επαναλάβουν την υπερπροσπάθειά τους (Θυμίζουμε ότι η ΚΠΡ είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα με το σαρωτικό 3-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...