Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Με Νίκη στο Βόλο το "Σίτι"

Στην "πρεμιέρα" της Football League

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Η πολύ-αναμενόμενη έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της Football League έφτασε και η ομάδα της πόλης μας καλείται να δώσει το "παρών" στην πρώτη αναμέτρηση της σεζόν, αύριο Σάββατο (12 π.μ.) στο 'Πανθεσσαλικό' Στάδιο, αντιμετωπίζοντας τη γηπεδούχο Νίκη Βόλου. Μάλιστα ο αγώνας αυτός θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση της ΕΤ3.

Ισχυρή είναι η παράδοση, εξάλλου, υπέρ του "Σίτι", όταν αγωνίζεται εκτός έδρας με τη συγκεκριμένη αντίπαλο (την ομάδα των προσφύγων της συνοικίας Νέας Ιωνίας του Βόλου), καθώς σε συνολικά 8 συναντήσεις εκεί (για Α', Β' Εθνική ή Κύπελλο Ελλάδας), απέσπασε 3 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε μόλις σε δύο παιχνίδια.

Το ξεκίνημα έγινε τη διετία 1960-1961 στο πλαίσιο μίας πρόωρης μορφής 'Β' Εθνικής' (ουσιαστικά ήταν ένα προκριματικό τουρνουά, όπου μετείχαν πρωταθλητές τοπικών Ενώσεων) όταν την πρώτη χρονιά και σε ένα επεισοδιακό ματς το Αιγάλεω πήρε το "Χ" (2-2) χάρις σε 2 τέρματα του Βασίλη Τσεμπερλή, ενώ την επόμενη οι Βολιώτες θριάμβευσαν με 4-1 και με το Λάκη Μαραμενίδη να πετυχαίνει το κυανόλευκο "γκολ της τιμής".

Από εκεί και πέρα, είχαμε τέσσερις άλλες αναμετρήσεις σε επίπεδο Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Το 1961-62 η Νίκη σημείωσε τη δεύτερη (και τελευταία της έως σήμερα) επιτυχία της, με 2-1 (ο Κανελλόπουλος είχε ανοίξει το σκορ), την επόμενη σεζόν το Αιγάλεω επικράτησε με 1-0 από τέρμα του Αναστάσιου Θεοδωρίδη, το 1963-64 νίκησε και πάλι με γκολ των Μαραμενίδη και Γιώργου Ροκίδη, ενώ την περίοδο 1965-66 το ματς έληξε δίχως νικητή (1-1) με τον Απόστολο Πανόπουλο να σκοράρει εκ μέρους των φιλοξενούμενων.

Χρειάστηκε να περάσουν 41 ολόκληρα χρόνια μέχρις ότου Νίκη και Αιγάλεω βρεθούν ξανά στο γήπεδο. Αυτό έγινε στο ξεκίνημα της περιόδου 2007-08, όταν για τη β΄φάση του Κυπέλλου, το Αιγάλεω πέρασε νικηφόρα από το 'Πανθεσσαλικό' με 2-0, από γκολ των Νικήτα Τουρνά και Ευστράτιου Μιχελή (φώτο άνω). Τέλος, κατά την περσινή χρονιά και για τη διοργάνωση της F.L., το Αιγάλεω έφυγε και πάλι αήττητο (1-1), από τέρμα με εύστοχο πέναλτι του Τσιλιγγίρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...