Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Συνεχίσθηκε η παράδοση της "πρεμιέρας"

Η οποία θέλει το Αιγάλεω δύσκολα να χάνει εκτός έδρας, στη Β'  Εθνική!

(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο της ομάδας της πόλης μας στη χθεσινή, πολύ καθυστερημένη λόγω των έκτακτων περιορισμών προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, "πρεμιέρα" του πρωταθλήματος της Football League (πρώην Β'  Εθνική), αφού το συγκρότημα του Θωμά Γράφα πέρασε με σκορ 2-1 από το "Πανθεσσαλικό" στάδιο Βόλου επί της γηπεδούχου και εκ των ισχυρών της διοργάνωσης, Νίκης Βόλου. Έτσι, η προϊστορία επαναλήφθηκε, αφού οι κυανόλευκοι καταφέρνουν, σχεδόν πάντα μέχρι τώρα, να πραγματοποιούν επιτυχή εμφάνιση όταν παίζουν μακριά από το Αιγάλεω σε εναρκτήριο παιχνίδι αυτής της κατηγορίας.

Κάτι πρωτόγνωρο, ωστόσο, από τη χθεσινή αναμέτρηση (που παρακολουθήσαμε ζωντανά από την τηλεόραση της ΕΤ3) ήταν το γεγονός, ότι, για πρώτη φορά στα χρονικά, η ομάδα του "Σίτι" εμφανίσθηκε σε αγωνιστικό χώρο ντυμένη στα κόκκινα, λόγω σύμπτωσης των χρωμάτων των χθεσινών αντιπάλων.

Το "Σίτι" κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ ακριβώς στην εκπνοή του α' μέρους με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Τσιλιγγίρη (ήταν το "παρθενικό" γκολ της κατηγορίας), δέχθηκε με τον ίδιο τρόπο την ισοφάριση, μισή ώρα μετά, για να πάρει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς στα τελευταία λεπτά (πιο συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις), χάρις σε ένα υπέροχο γκολ του Μπουρλάκη.

Όλες οι προηγούμενες "πρεμιέρες" του Αιγάλεω (εκτός έδρας) στη Β΄ Εθνική.

  • 1964-65 (Νέα Ιωνία): Π.Α.Ο. Καλογρέζας - Αιγάλεω 0-4 (Εξωμανίδης, Τεπελένης, Αδίκογλου 2).
  • 1976-77 ('Νήαρ Ήστ' Καισαριανής): Εθνικός Αστέρας - Αιγάλεω 2-2 (Κ. Τσίκας, Ρεμούνδος).
  • 1979-80 (Λεβαδειά): Λεβαδειακός - Αιγάλεω 0-0.
  • 1980-81 (Ζωγράφου): Ηλυσιακός - Αιγάλεω 0-2 (Πάτσης 2).
  • 1985-86 (Ποδηλατοδρόμιο): Διαγόρας Ρόδου - Αιγάλεω 1-1 (Κλης).
  • 1991-92 (Υμηττού): Δόξα Βύρωνα - Αιγάλεω 0-1 (Χρόνης).
  • 1999-00 (Καρδίτσα): Αναγέννηση - Αιγάλεω 1-1 (Φατεμί).
  • 2007-08 (Ζωσιμάδων): Π.Α.Σ. Γιάννινα - Αιγάλεω 2-0 (η μοναδική ήττα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...