Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Σαν σήμερα: Αγγλία - Ουγγαρία 3 - 6

Στις 25 Νοεμβρίου του 1953 ολόκληρος ο παγκόσμιος ποδοσφαιρικός χάρτης άλλαξε δραματικά. Τη μέρα εκείνη η απίστευτη νίκη (6 -  3) της Εθνικής Ουγγαρίας σε φιλικό αγώνα επί της Αγγλίας μέσα στο Στάδιο Ουέμπλεϊ και μπροστά σε 100.000 εμβρόντητους θεατές, επέφερε αναταράξεις σε όλα όσα επικρατούσαν μέχρι τότε ως παγιωμένες αντιλήψεις για το πως πρέπει να παίζεται το ολοκληρωτικό (πια) ποδόσφαιρο.
Ήταν μια αποθέωση για τους Μαγιάρους άσσους (Πούσκας, Τσίμπορ κ.α.) που συνέτριψαν τους έως τότε αήττητους στο νησί τους, Άγγλους, ενώ το παιχνίδι (για το οποίο η κεντρική επιτροπή του Κ.Κ. Ουγγαρίας αρνιόταν επί 6 ολόκληρους μήνες να δώσει άδεια, από το φόβο διασυρμού) μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε 14 συνολικά χώρες και χαρακτηρίστηκε σαν "ο αγώνας του αιώνα". Μάλιστα, για τελευταία φορά έπαιξε με τα χρώματα της Αγγλίας εκείνη την ημέρα ο εμβληματικός Σερ Άλφ Ράμσεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...