70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Σαν σήμερα: Αγγλία - Ουγγαρία 3 - 6

Στις 25 Νοεμβρίου του 1953 ολόκληρος ο παγκόσμιος ποδοσφαιρικός χάρτης άλλαξε δραματικά. Τη μέρα εκείνη η απίστευτη νίκη (6 -  3) της Εθνικής Ουγγαρίας σε φιλικό αγώνα επί της Αγγλίας μέσα στο Στάδιο Ουέμπλεϊ και μπροστά σε 100.000 εμβρόντητους θεατές, επέφερε αναταράξεις σε όλα όσα επικρατούσαν μέχρι τότε ως παγιωμένες αντιλήψεις για το πως πρέπει να παίζεται το ολοκληρωτικό (πια) ποδόσφαιρο.
Ήταν μια αποθέωση για τους Μαγιάρους άσσους (Πούσκας, Τσίμπορ κ.α.) που συνέτριψαν τους έως τότε αήττητους στο νησί τους, Άγγλους, ενώ το παιχνίδι (για το οποίο η κεντρική επιτροπή του Κ.Κ. Ουγγαρίας αρνιόταν επί 6 ολόκληρους μήνες να δώσει άδεια, από το φόβο διασυρμού) μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε 14 συνολικά χώρες και χαρακτηρίστηκε σαν "ο αγώνας του αιώνα". Μάλιστα, για τελευταία φορά έπαιξε με τα χρώματα της Αγγλίας εκείνη την ημέρα ο εμβληματικός Σερ Άλφ Ράμσεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου